Kratta löv är bra motion & träning

Jag brukar inte kratta bort de löv som faller ner på gräsmattan, om det inte blir ett för tjockt lager med löv. Gräsmattan kan behöva den lilla gödslingen och det strukturmaterial som löven ger eftersom jag annars inte gödslar gräsmattan över huvud taget. Några gånger har jag gödslat bort mossa i gräsmattan med guldvatten och det har funkat. Att köra över det tjocka lagret med löv med gräsklipparen har också funkat. Maskarna och allehanda andra innevånare i jorden har sen fått jobba ner löven i jorden och omvandlat dem till lite näring, men mest strukturmaterial.
Trogna och flitiga  trädgårdsarbetare de där!!
20151023_085206.jpgMen nu behövde jag något att vintra in de lavendel-, salvia- och åbrodd-plantor som jag satt i tre av pallkragarna i köksträdgården. Morgonträningspasset häromdagen blev att kratta ihop de löv som blåst ner på natten. Det blev en tung säck!20151023_091120.jpg
Säcken släpades till köksträdgårdens pallkragar och lassades över i fyra av dem, för att vintertäcka de tre vedartade örterna. Varje ört har en egen pallkrage att bre´ ut sig i. I den 4:e pallkragen ligger ett ”förråd” av löv som förhoppningsvis kommer till användning när löven i de 3 andra pallkragarna börjar sjunka ihop.IMG_3747.JPG

Mellan pallkragarna ligger det egenflisat täckmaterial ovanpå markduk. Kompostkvarnen fick slita ont häromdagen och ta hand om allt som jag hittills tagit ner med min ”kompis” röjsågen, såg och sekatör. Eget flis är guld värt!
20151023_091913
Att skaffa jord till de övriga pallkragarna och de odlingslådor som kommer hit så småningom, blir ett jobb för april -16. Få hit jorden är nog inte så jobbigt, det körs hit med lastbil och tippas av på tomten. Däremot att få jorden från (den gigantiska) jordhögen till odlingslådorna, det blir JOBBET det!
Flis lär jag få så det räcker när jag har röjt och städat upp i de delar av tomten som mest består av skog/träd (både löv- och barrträd).

Hur som helst så ser jag fram mot våren 2016 …. redan!

sign2

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s