Kronärtskockor eller sparris? det är frågan

Jag hade tänkt plantera mina kronärtskocksplantor, som jag dragit upp från frö i år, i en egen bädd utanför pallkragarna. Tanken var att jag skulle försöka att få dem att överleva till nästa säsong. Utopi!? När bädden var grävd och förberedd upptäckte jag att jag tagit med mig fel sopsäck med plantor från Gården. Det var sparrisplantor i den jag fått med mig. Så det var bara att gilla läget och gräva ner sparrisplantorna i stället. Det kanske också är en utopi att tro att sparrisplantor kan överleva en flytt på det här sättet? Men jag chansar.

Nu får jag gräva vidare, i eller utanför pallkragarna, för kronärtskocksplantorna och för resten av sparrisplantorna. Som tur är, är det väldigt lätt att gräva, bara man kommit igenom grässvålen. Jorden är sandig och lucker. Vi får väl se vad jag tycker om det, om det blir en torr sommar!

sign2

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kronärtskockor eller sparris? det är frågan

  1. kerstin Lindell skriver:

    sparris vill ha sandjord Så det gång bra🌻🌻

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s