Månadsbild november 2015

15 pallkragsplatser är nu  ”besatta” och en hel del av dem är fyllda med växter. Det blir ju i första hand perenner, som jag grävt upp och flyttat från Gården. Ett litet sparrisland ligger utanför pallkragarna. Där är sparrisplantorna nedgrävda. I pallkragen med sparris är de bara täckta med löv och jord. Vi får se i vår vilket som är bäst!
Vitlök (Therador & Messidor) och dillfrön kom i backen tidigare i oktober. Kökskomposten börjar fyllas på och trädgårdskomposten får ta hand om grästovor, solrossjälkar, döda rötter och annat som kommit upp under mina ”utgrävningar” av tomten.
IMG_3828text2
I jämförelse med oktober så har köksträdgården växt en del och hösten har gjort sitt intåg.
månbildoktnov15
Med den här milda hösten kanske det blir mer vintersådd. Det beror på om jag beslutar mig för att ta hem den jord jag behöver till köksträdgården. Det behövs mellan 10 och 15 ton jord för att fylla de odlingslådor som kommer hit i vår, pallkragarna, örtagården och perennrabatten. Det låter mycket, men när man börjar fylla pall- & odlingslådor med jord så försvinner den gigantiska högen ganska snabbt.
Jag är kvar på Evatorp av en annan anledning också. Mer om det längre fram.

sign2

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården, Månadsbilder och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s