Uthuset på Evatorp Del 2

Förra veckan (må – fre)  har det varit full aktivitet på Evatorp. Snickarna har mycket snyggt och prydligt fixat & byggt på mitt nya uthus. Det är inte klart än, men de fortsätter redan på måndag.
Själv har jag röjt för bärbuskarna och mätt upp var drömväxthuset ska stå. Mer om det i ett senare inlägg. Jag har en plan 😉 .

Måndag: Virket till uthuset har anlänt.
IMG_3927Tisdag: Redan nu kan man börja ana hur det kommer att se ut.IMG_3930Onsdag: I dag kom det upp vägg in mot tomten, med gluggar för fönster. De är bara till för ljusinsläpp, kommer alltså inte att kunna öppnas. Man får öppna den breda dubbeldörren i stället, om man vill ha luftombyte.
IMG_3938Torsdag: Mot taket har det snyggats till och runt fönster och dörr har det kommit foder. De smala delarna som ligger utanpå själva panelen (vet inte vad de heter, men jag vet att de heter nå´t speciellt) har också kommit på plats på framsidan.
IMG_3952Fredag: I dag hände det mesta på baksidan. Sen tog regnet vid, det blev lunch och snickarna stack nå´n annan stans. Vattenläckan på kontoret behövdes visst ses till 😉 .
IMG_3956IMG_3958

Hela härligheten ska sen målas i svart ”Falu rödfärg” (sommaren/hösten 2016). Då har förhoppningsvis virket hunnit torka och krympt, så det inte blir ”randigt”. Det blir det om man är för snabb med målningen och brädorna fortsätter att torka och krympa efteråt. Då ”tittar” omålat virke fram och man får måla ytterligare en gång. Onödigt jobb!
Gäststugan ska givetvis också målas svart.

Men inte kan man måla ett gammalt torp svart? Eller ….. ?

sign2

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Uthuset på Evatorp Del 2

  1. KertinLindell skriver:

    jättesnyggt med svart Passar bra till övrgt

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s