När man är trångbodd

När man är trångbodd får man ha en pytteliten gran inomhus. Min adventsgran är precis lagom stor för frukostbrickan. Att gå ut i min egen skog och plocka in en gran, även om den är pytteliten, ger mig en viss känsla av välbehag, det måste jag säga.
IMG_3995Äppelskivor på rågbröd med leverpastej, det är grejor det. Så länge jag har egenplockade äpplen är jag glad, men sen blir det att gå till affären. Då är jag inte lika glad. Svenska (helst ekologiska) äpplen finns det ju oftast ett bra tag in på hösten att köpa, men efter det blir det inlagd gurka på morgonmackan.
I år hade jag bespetsat mig på att få egenodlad gurka i glasburkarna, men den drömmen sprack. Men 2016 ska jag på´t igen.

sign2

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till När man är trångbodd

 1. anjahill skriver:

  ”Egen skog”? Alltså damen har blivit skogsägare? Ja, ja! Då e de ba’ att hämta gran i passande storlek :-)! De små granarna är så söta! Ska du bo på torpet året runt?

  /Anja

  Gilla

  • Eva Linnea skriver:

   Hej Anja! Min skog är ca 1500 kvadratmeter, så jag är en pytteliten skogsägare. Torpet är mitt sommarviste (iaf än så länge). Jag har lägenheten kvar i Stockholm och där ska jag bo nov-mars har jag tänkt mig. I år blev jag ju kvar nästan hela november, pga bygget av uthuset. Nu längtar jag till påsken 2016, då jag sätter i gång odlingssäsongen.
   Kram

   Gilla

 2. anjahill skriver:

  Kul! Själv har jag klarat av väldigt dåligt att bo i stan under arbetsveckorna och på landet däremellan. Men, nu bor jag rätt året om ;-))!
  Det är säkert ändå skönt för dig att få ta det lite lugnt efter ett hektiskt år!

  Kram och ta hand om dig! /Anja

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s