Mer adventspynt

Två pampiga 11-armade ljusstakar i trä står i varsitt fönster i min lägenhet i Stockholm. De har varit med ett antal år och det är lika kärt varje år att plocka fram dem. I år har jag tagit bort ljusmanschetterna och kör en minimalistisk stil. Det blev lite mycket annars. Dessutom var ljusmanschetterna i plast så de åkte i plastsoporna. Jag har nämligen startat en ”plastbantning” i mina hushåll, visserligen i liten skala än så länge, men det är många plastsaker som har åkt ut i samband med flytten från Gården. Själva ljusen är tyvärr i plast, men det kan jag inte göra något åt. Finns det alternativ?
Vän av miljötänk ser att lamporna inte är energisnåla LED-lampor. Det ska jag också ta i tu med. Jag återkommer senare i detta ämne, plastbantning alltså.
20151129_053548Lisa Larssons ”Adventsbarn” tänder jag först på Luciamorgonen, men de får stå framme hela december för att de är så söta.
I år blev det ett amaryllis-arrangemang som inte tar någon plats alls. Med lite vatten då och då i det ihåliga skaftet, så ska de hålla i några veckor, sa floristen jag köpte dem av.sign2

Detta inlägg publicerades i Ekosofi, Hus & Hem och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mer adventspynt

  1. Laila engström skriver:

    Snyggt!
    Om du ändå är i Stockholm – varför inte kvista hit på lite adventsmys?
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s