Grönkålssoppa

Som tur var hade jag tagit en del förvälld & fryst svart- & grönkål med mig hem till Stockholm, så allt gick inte om intet i den strömlösa frysen på Evatorp.
Under hösten har jag lagat grönkålssoppa några gånger och kommit fram till att kryddning med ingefära (färsk, riven), vitlök (färsk, skivad), purjolök (när jag hade) & lök (lätt stekt), muskot och salt & peppar är det som faller mig bäst i smaken. När jag hade äpplen hemma åkte det ner ett rivet så´nt i soppan också, efter uppvärmningen. Godast blev det att ”soppa till det” med matlagningshavre, så det kommer att bli en standardvara i min kyl i fortsättningen. Jag testade också cocosmjölk och cocosgrädde, men det blev lite sött. Vanlig ko-grädde eller creme fraiche går givetvis också bra, men jag tyckte det skulle vara lite kul att testa nå´t annat.

Fina bilder och härliga minnen från i somras! Jag var så himla stolt över mitt lyckade försök med kåltältet. Nu får jag ”skörda frukterna” och ladda för nästa års kåltältsexperiment 😉 .

I dag blev det OATLEY!-matfraiche i soppan, som test. Mitt i matlagningen gick mixern sönder. Nej, inte just nu!!!!

Bonne appetite!

sign2

Detta inlägg publicerades i Förädling och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Grönkålssoppa

  1. Otur med mixern, men det låter som himla god grönkålsoppa. Fina bilder från tunnelodlingen. Vad vore livet utan kål.
    Ha det fint
    Anette

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s