Jul – och nyårssemester

Kan man egentligen ha semester när man är pensionär?
Man är ju ledig jämt.

Jag har iaf haft semester i Tyskland över jul- och nyårshelgerna. Semester betyder för mig att åka någon stans, ladda batterierna men ändå ta det lugnt, se & uppleva (nya) saker och roa mig. På ”roa mig-kontot” kan det stå shopping eller äta ute t.ex. Nu när mina barnbarn och deras föräldrar bor i Tyskland är ju det givetvis mitt favoritresmål. Några gånger om året försöker jag flyga dit och tillbringa tid, mest och helst vardagstid, med dem. Lära känna deras nya hemmiljö med skola, förskola, cykelbana, bandyplan osv är det jag uppskattar mest. Familjen passade på att åka en tur till Portugal* medan jag var hemma och passade hunden Chio.
20151224_100507
* Läs mer om deras semestertripp på mamma Linneas blogg här.

Chio och jag tog långpromenader varje dag runt sjön som ligger alldeles i närheten av huset där familjen bor. Vädret var fantastiskt under hela veckan de var borta. Frost några morgnar men solen smälte bort det mesta under dagen.

Jag tog fröer från kardvädden och rev av några slanor murgröna som souvenirer. Några köpta fröpåsar kom också med hem. Inget speciellt med de fröerna, men det är en kul grej att ha köpt dem därifrån.
20160105_064218.jpg
Som sagt, att få ta del av familjens vardagsliv är det som jag uppskattar mest.

Julmarknader är stort i Tyskland. Mest handlar det om att äta, men en och annan bod med krubbor och andra julpryttlar finns det.

Och äntligen fick jag smaka ett jordgubbsspett doppat i choklad! Det var jättegott, men det smakar säkert ännu bättre när det är varmare ute.
IMG_4202.JPG
Mest uppskattat, både av de vuxna och barnen, var kanske ändå de sago-kiosker som fanns uppställda längs en gata. För en billig penning kunde man få en saga uppläst och delvis rörligt illustrerad. Figurerna och miljön var väldigt fint gjorda, helt i klass med NK´s julskyltning.

Det blev också lite julklappar, fullmånemys en tidig morgon och en kämpaglad, självsådd, prydnadskål från förra säsongen.

Tusen tack för sammanfattningsvis två härliga veckor!

20151230_183058

Här kommer familjen hem från sin tripp till Portugal.

sign2

 

Detta inlägg publicerades i Ditt&datt och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jul – och nyårssemester

  1. Ser ut som du haft det mysigt, många fina bilder och vilken service att få hjälp med att sköta hund och hus när man är på semester.
    Allt gott
    Anette

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s