Bambu

Bambu verkar vara i ropet just nu. Det poppar upp tips, artiklar och nya produkter med bambu som växt i trädgården, som träslag och som fiber. Bambu har ju använts sen länge i metspön, klätterväxtstöd i köksträdgården och annat, men just nu är det TRENDIGT med bambu och nya användningsområden utforskas.
Mitt bidrag till detta blir bilder från den bambu som växer i grannhusets trädgård .
IMG_5550
IMG_5552
I mitt kök finns numera några skålar och några köksredskap (salladsbestick) i bambu. I badrummet står två muggar i bambu för tandborsten & smink och någonstans har jag några vita t-shirtar i bambu. Det är intressant att följa en så´n här trend i dessa dagar när man diskuterar plastsanering, alternativa energikällor, alternativ mat (typ insekter), nygamla träslag till möbler och annat och nya ursprung till material i textilindustrin. Det kommer att komma mer, var så säkra!
T.o.m. IKEA (Är jag orättvis nu?) har hakat på den här trenden med bambu och har en hel del  sitt sortiment.

sign2

Detta inlägg publicerades i Ekosofi och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s