Flyttkarusell …. ännu en gång

 Snart är flyttkarusellen i gång igen!

Snart är det flyttdags för mig …… igen. Det var ju inte så länge sen som jag flyttade dels från Växjö i januari och dels från Gården i juli, så jag börjar bli van. Flyttkartongerna ligger redo på Evatorp.

Mitt boende i Stockholm
Mitt boende i min lilla lägenhet i Stockholm blev till slut ohållbar. Tanken på att bo i Stockholm halvårsvis (och halvårsvis på Evatorp) var mycket bra, men det fungerar inte för mig att bo på en så liten yta (1 rok, 34 kvm) när jag inte har någon trädgård att vara i och inte har utrymme för mina lite större projekt (främst sy, sticka, virka, knyppla, väva och andra handarbeten). Att ha små möjligheter att bjuda hem folk, att ständigt behöva plocka bort, ta fram och ställa undan saker så fort jag behövde lite mer yta att jobba på, att inte kunna ha det svalt i ”sovrummet” och annat smått & gott höll på att göra mig ”tokig”.

20160121_084321

Jag kunde inte förkultivera frön den här säsongen, jag kan inte hänga upp de tavlor jag vill ha uppe, jag har ingen trappa, uteplats eller balkong att smycka till jul, påsk eller andra högtider, det är alltid en massa saker framme och många är i vägen, garderoberna är små och det ser nästan alltid stökigt ut.

IMG_20151001_070551.jpg

Det finns små möjligheter att möblera om, testa nytt eller fixa med inredningen och/eller väggar och tak på annat sätt (som jag gärna också vill hålla på med förutom odlingen), ingen julgran och inget påskris får plats och blomfröjden är minimal i fönsterna. Fönstersmygarna måste utnyttjas till att ha annat ståendes eller hängandes där.

IMG_5233

Det enda positiva med att bo på en så liten yta är ju att man helt enkelt inte kan samla på sig så mycket prylar. Det har varit bra! Jag gjorde mig av med det mesta i möbelväg när jag flyttade från Gården i juli förra året, möbler och andra saker som jag inte fick plats med och som jag tyckte att jag inte behövde då jag bara skulle möblera Evatorp (42 kvm) och lägenheten i Stockholm (34 kvm). Nu hade jag massor med ”övrigt utrymme” på Evatorp (uthuset och vinden) att ställa prylar på (mest utemöbler, dynor, kuddar & plädar) som jag inte ville göra mig av med när jag flyttade från Gården, så det har fungerat bra.

Jag saknar en trädgård, även på vintern, och jag vill ha mer svängrum inomhus
Egentligen kanske jag inte ska klaga utan vara nöjd med att jag har tak över huvudet, bor i en fantastisk stad och att många av mina vänner bor här. Men jag behöver mer svängrum inomhus och jag vill ha en trädgård att fixa & dona i även på vintern.

Hemnet.se
Vid ett tillfälle när jag ”deppade” över att det var så litet & trångt här i Stockholm, surfade jag in på hemnet.se  och letade efter STORA lägenheter i närheten av Evatorp. Jag hittade några intressanta objekt, och det mest intressanta hittade jag i Gullspång. 105 kvm på nedre botten, med två uteplatser, 4 rum och kök, alla moderniteter som dusch, varmt vatten, disk- och tvättmaskin och parkeringsplats i närheten.

Efter några turer hit & dit och titt på lägenheten bestämde jag mig för att köpa den. Priset ska vi inte tala om (Nästan ”gratis” med stockholmsmått mätt!), och det var ett mycket prisvärt alternativ till att ”modernisera” på Evatorp. Det hade blivit mycket dyrare att sätta in varmvattensberedare, fixa dusch, installera tvättmaskin på något sätt och kanske också behöva borra djupare brunn och byta ut septitanken. Nu har jag bara några mil till bekvämligheterna när jag bor på Evatorp under sommarsäsongen.

Lägenheten i Gullspång (Tyvärr har jag inga bilder, men det kommer)
Den 1/4 får jag tillgång till lägenheten i Gullspång och flyttlasset från Stockholm går sista veckan i april. Lägenheten i Stockholm hyr jag ut så länge.

Visst kan jag ångra mig en del att jag gjorde mig av med så mycket av mina möbler, köksprylar och annat, men inget ont som inte har något gott med sig.  Nu få jag ju köpa nytt och/eller begagnat. Det ska bli skoj!

I veckan köpte jag den första inredningsprylen till lägenheten; en stor s/v matta (2,5×3,5m) som ska ligga under bordet i matrummet. Matbordet är vitt och jag ska köpa helt vita stolar. Då måste man ha något som bryter! Svart är en fin accentfärg som kommer att finnas som smide bl.a. Tittar man på bilden kan man lätt få huvudvärk, men i verkligheten är det inte så farligt.
stockholm-matta-slatvavd-svart__0388481_PE559049_S4

Jag har gjort ett ”mood-board” för hur jag vill ha det i den nya lägenheten. Det blir vitt, modernt, sparsmakat och aristokratiskt elegant, med mycket naturmaterial och med svarta, pastelliga, blå, grå och andra ljusa accenter.
20160123_224142
Undrar vad de där hästarna och den svarta katten symboliserar? En stor röd spegel får jag klura ut ett bra ställe till och en av de gamla stegarna från Evatorp ska bli ”dam-betjänt” i sovrummet, eller nå´n annan stans.

Ja, så nu är det bara att invänta påsken och säsongsstart på Evatorp, att få tillgång till nya lägenheten 1/4, packa bohaget i Stockholm och flytta in i lägenheten i Gullspång. Inläggen om den här lägenheten i Gullspång kommer ni att hitta under fliken ”Ateljén” längst upp i bloggen. Nu får jag ordentligt svängrum för alla mina textilprojekt av olika slag. Typ knyta rya! Ateljén blir ett passande namn, tycker jag.

Nu får det vara nog med omvälvande förändringar i  mitt liv för en lång tid framöver.
Nu vill jag att det ska lugna ner sig och att jag äntligen ska få komma in i en vardagslunk.
Alla som tror att det där kommer att hålla max ett år, räcker upp en hand!!sign2

Detta inlägg publicerades i Ateljén, Hus & Hem och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Flyttkarusell …. ännu en gång

  1. Katarina skriver:

    Vad kul att läsa om ditt sökande efter din plats. Och än verkar du ju inte ha flyttat från stan, jag får ju lust att hojta ”träffas?” 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s