Tallen är borta

Det ser tomt ut, men det känns skönt att stammen är borta!
IMG_5933.JPG
(Det underliga ljuset/färgen på bilden ovan, beror på att batteriet höll på att ta slut när jag tog bilden efter att arbetet med att såga upp stammen var avslutat.)
Nu ligger den mäktiga tallstammen uppsågad i mindre delar (till höger).

Så här såg det ut innan de började såga upp stammen med motorsåg i mindre delar.IMG_5846Tallen blåste omkull i någon av stormarna Gorm eller Helga i december 2015. Läs mer här.

Det var intressant att vara med och se hur det gick till när tallen togs om hand. De som tar hand om nedfallna träd arbetar alltid två och två. En har motorsågen i högsta hugg och den andra sköter lyft och flytt av de tunga delarna. Det är ju av säkerhetsskäl också förstås. Det märktes tydligt att de var vana att jobba ihop. Ett jättebra arbetsteam var de!

IMG_5884

IMG_5885.JPG

Inte en enda pallkrage blev skadad. Storartat jobbat!

Det blev 6 delar på 2 meter och resten blev uppsågat i lagom vedlängder. 2-meterslängderna ska jag ha till sittplatser runt läger/grill-platsen. Resten ska så småningom huggas upp till vedträn. Några av de något kraftigare vedkubbarna ska jag försöka göra eldstubbar av.

IMG_5923

IMG_4208.JPG

Det ska bli spännande att se om det funkar!

Det blev effektiva dagar den här gången jag var på Evatorp. Efter tall-röjarna kom elektrikerna och drog in ström i det renoverade uthuset. Nu återstår det att fixa utomhuslampor och ett lysrörsarmatur inomhus.

Jag sov tre nätter i det numera perfekt uppvärmda torpet med nya element, men det är knepigt att inte ha något rinnande vatten inomhus. Det funkade att handpumpa upp vatten ur brunnen så jag hade iofs tillgång till vatten, men man kan varken använda toa eller köksavlopp när vattnet är avstängt. Det är nyttigt att uppleva att de bekvämligheter man tar för så givet, inte finns, och hur man måste lösa problemen och hitta på alternativ efter bästa förmåga. sign2

 

 

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem, Köksträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s