Ramslök

I dag fick jag ett så´nt där spännande paket från en medlem i SESAM.

Jag är alldeles ny medlem i SESAM och har inte bidragit med några fröer, knölar, sticklingar eller annat, men jag får ändå beställa frön, knölar och dylikt från denna fantastiska förening. I dag kom det några fina ramslökar paketerade i plast med lite blött hushållspapper i en jiffy-påse med posten. Plantorna såg så pigga och friska ut!

I morr´n ska de planteras i skogslunden. Där ska de förhoppningsvis få stå i fred och sprida sig å det allra grymmaste. Hoppas, hoppas!! Det hängde med en liten lapp med bra och tydliga instruktioner om hur jag skulle sköta ramslöken. Det var viktig information för mig för att (förhoppningsvis) lyckas.

Tusen tack till medlemmen i SESAM som så generöst delade med sig av sina rikedomar.

sign2

 

Detta inlägg publicerades i Skogslunden och märktes , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ramslök

 1. Ser ju jättefint ut! Hoppas du inte har sniglar för de älskar ramslök. Här fick jag gå ut i krig när jag flyttade dom till ytterkanten av tomten. Sesam är fina grejer även om jag har haft otur med mina beställningar. I fjol fick jag en av tre och de var tio gurkfrö varav 3 tog sig, i år svar på en förfrågan av sju, medan jag själv skickat sju fröpåsar. Ska ge föreningen ett år till eftersom jag tycker de har en väldigt god tanke.
  Allt gott
  /Anette

  Gillad av 1 person

 2. Elisabet Olsson skriver:

  Har också fått ramslök men inga tips! Kan du snälla dela med dig+ tack på förhand.

  Gillad av 1 person

 3. Eva Linnea skriver:

  Hej Elisabeth! De här tipsen fick jag: Ramslök trivs bra i skugga på något fuktigt ställe och passar således utmärkt i buskage och liknande. Den självsår sig lätt och bildar snabbt stora bestånd. Därför är det bar att odla den på ett ställe där den kan vara i fred och breda ut sig. Den kommer tidigt på våren och vissnar ned efter midsommar. Ska den förökas måste fröna sås samma är, annars gror de inte.
  Plantorna bör planteras ut med detsamma. Går inte det, får du plantera i kruka till att börja med.
  /Eva Linnea

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s