Nya pallkragar & lite jord

Det ska bli kul att åka på upptäcktsfärd och se mig omkring i min nya hemtrakt och hitta nya fina ställen att handla trädgårdsgrejor på och komplettera sin trädgård med det som behövs (eller inte behövs). Nu när det har (spö)regnat i 2 dagar passade jag på att åka en tur.  Jag hade blivit tipsad om, och hittade, Svedrins Trädgård i  Gisselbacka/Kristinehamn. Här får man alltså ge sig ut ur både kommunen, länet och landskapet för att hitta en jättefin handelsträdgård! Det finns en fin handelsträdgård i Gullspång också, som jag besökt tidigare, men man behöver ju ha fler vattenhål att välja på, eller hur?

Från Svedrins Trädgård fick jag med mig 10 (nya) pallkragar och 2 påsar EMMALJUNGA´s Trädgårds- & Rabattjord. Tyvärr fanns det ingen ekologisk jord, så två påsar fick räcka tills vidare. Pallkragarna är värmebehandlade (Vad nu det betyder!?) så jag hoppas de håller några år. Jag ska lasera dem på utsidan med svart färg, så jag slipper se de där vita, lysande, nya brädorna i köksträdgården. Det har ingen anti-röteffekt, utan är bara estetiskt ;).

Så här såg det ut i bilen när jag åkte från Svedrins:
IMG_6564.JPG
Tur man har en VOLVO som rymmer en hel del!

sign2

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s