Riddarveckan i Hova 9-17 juli 2016

I kväll har jag varit på möte om evenemanget Riddarveckan i Hova 9-17/7.

Ett skönt gäng entusiaster samlades till möte i Prästgårdsflygeln i Hova för att diskutera och planera för det STORA evenemanget i lilla Hova i sommar: Riddarveckan.
I år är det 27:e gången detta anordnas! Jag kände mig lite som en förstaklassare som kom ny till klassen, men jag blev så väl mottagen och kände mig väldigt välkommen.

Här kommer några bilder från hemsidan www.riddarveckan.com för att ni ska komma i stämning och förstå vad som väntar i det lilla samhället Hova under en dryg vecka i juli.

SONY DSC

En riddarvecka har visserligen ingenting med trädgård att göra direkt, men jag vill gärna lära känna personer som bor i min nya hembygd och då är ett sån´t här tillfälle en fin chans att göra just det.  Jag ser redan nu fram mot nästa möte i början av maj och själva Riddarveckan också förstås.

Nu kommer nästa ”bekymmer”, vad ska jag ha på mig?

sign2

Detta inlägg publicerades i Ditt&datt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Riddarveckan i Hova 9-17 juli 2016

 1. Vilken härlig startbild! Att delta i föreningslivet är verkligen ett utmärkt sätt att lära känna bygden. Så har jag också gjort ett par gånger när jag flyttat.
  Senast blev det en helt annan variant… gick till Smålands museum och bad dem plocka fram de lokala fornlämningskartorna. Denna sidan Åsnen är nämligen väldigt fornminnesrik. Sen letade jag reda på alla dessa i byn och omgivningarna och rätt snart blev jag indragen i både det ena och det andra. Skämt å sidor… inte en variant som passar alla. Inser att jag nog är lite nördig på området och kanske något av en knäppgök, men å andra sidan känner jag nu bygden och dess folk i många fall bättre än Mannen som är född här och jag vet vad de flesta gårdar och ställen heter, känner till konstiga stenar och spännande sägner.

  Kanske kan det bli en tur till Hova med husbilen.. . Vem vet… Lägger i alla fall på minnet och ser att du har en sökruta om jag skulle behöva återkomma till inlägget.

  Odling på medeltiden kanske vore din nisch, säkert höll de på med kryddor och annat gott.

  Ha det fint
  /Anette

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s