Nordiska Trädgårdar

Jaha, så har årets ”pärs” klarats av!
Jag varit på trädgårdsmässan i Älvsjö.

Traditionsenligt hänger jag på låset klockan 9:00 redan första dagen. Det är mindre med folk då om man jämför med helgen. I år var det verkligen så. Jag tyckte inte alls det var samma rusning som förra året. Men visst var det massor med folk, iaf på vissa ställen och lite senare frampå dagen. Några utställare sa samma sak. Det är lugnare i år.

Årets inspirationsbalkonger
12 balkong-kreatörer var med och tävlade om årets balkong. Jag röstade på ”Näcken flyttar in” och jag såg sedan att den hade fått gulddiplomet av arrangörerna. De har bra smak!
Jag skulle inte tro att någon gör sin balkong enligt den här idén, men jag tilltalades av det ”skogliga”, med trampstenar av avsågade stammar, mossan och så vattenblänket förstås!!
(Ser ni den lilla, lilla Näcken nederst, i mitten av den högra bilden?)

Idéträdgårdarna
När det gäller idéträdgårdarna var vi däremot inte överens. Jag röstade på Wenngarn, medan arrangörernas jury hade utsett ”Döden, döden, döden” av Astrid Lindgrens Näs till bästa bidrag.
20160421_101403.jpg
I Wenngarns trädgård ”Slottsparkens rötter” kunde man bli bjuden på både kaffe med dopp och öl (men bara på låtsas).

Eller strosa omkring bland gamla liggande (omkullfallna?) trädstammar.

Jag tyckte den var jättefin och helt möjlig att genomföra själv, om man nu vill ha en mer lekfull trädgård. Den fick helhjärtat min röst.
20160421_100614.jpgFlera av de andra trädgårdarna var jättefina de med. Jag är svag för allt med vattenblänk och gärdsgårdar/staket av gammalt snitt.

Det finns ju hur mycket som helst att handla, mest så´nt som hör till trädgården förstås, men också annat som kläder, choklad, mat och bröd.

Jag fick med mig jordgubbs-, lavendel-, dragon- och basilikaplantor, två sorters potatis, två böcker och fina tändsticksaskar med mig hem. Det var inte mycket! Frön har jag redan försett mig med. Övriga plantor hade KLOSTRA inte med sig, så jag får gå in och beställa via nätet om jag inte får tag på det på annat håll (citronverbena och myskmadra).

Jag hade (som vanligt) trevligt sällskap av min kusin M. Vi åt lunch och fikade och shoppade i all sköns ro. Ingen stress!

I början på dagen bjöd PLANTAGEN på kaffe & raw-food-kaka. De två tjejerna som stod och serverade var inte (sko)klädda för en längre promenad precis. Inte för att stå på en mässa heller för den delen!
20160421_102105.jpg

Holk-SM
Jag röstade på den fina uggleholken.
20160421_125451.jpg Som avslutning visar jag en lekstuga som jag mycket väl skulle kunna tänka mig att ha som hönshus på Evatorp. Det skulle väl passa?
20160421_110108.jpg

Efter en heldag på trädgårdsmässan är man rätt mör.
sign2

Detta inlägg publicerades i Örtagården, Hus & Hem, Köksträdgården och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nordiska Trädgårdar

  1. Vilket trevligt inlägg ! Tack för att jag fick ” gå med” dig på mässan, jag som inte själv var där 😀
    Ha en trevlig helg !
    Elisabeth

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s