Ateljén börjar ta form

Nu när lägenheten i Stockholm är tömd och alla mina saker är samlade här i Västergötland, börjar ateljén i Gullspång att ta form.

Vardagsrummet
Vardagsrummet och matsalen är i öppen lösning, det  finns bara ett valv mellan. Min lägenhet är från början två lägenheter som slagits ihop. Valvet är öppningen mellan de ursprungliga lägenheterna.
20160401_115136.jpg
IMG_6803.JPG

Efter ett möbelinhandlingsbesök i Örebro finns det nu stolar att sitta på vid matbordet. Jag hade bespetsat mig på stolen Caktus på Svenska Hem i Örebro, men när jag kom dit möttes jag av en skylt att de hade gått i konkurs och de hade hunnit sälja ut det mesta. Det fanns en, säger EN, vit stol kvar. Så det blev till slut stolar från IKEA i alla fall! Jag som hade tänkt undvika det, men stolen VILMAR från det blågula varuhuset fick duga. Men mina gäster får inte väga mer än 110 kg, mer tål inte VILMAR!!!
vilmar_vit
Soffa hade jag sen tidigare, så nu kan min gäster både få sitta bekvämt i en soffa och sitta på vettiga stolar till bords när de kommer och hälsar på.

Gästrum/Arbetsrum
I gästrummet finns en sk familjevåningssäng (bredare bädd nedtill, smalare upptill) och några fasta hyllor, som jag ”ärvt” av den tidigare lägenhetsinnehavaren. Annars fungerar gästrummet för närvarande som förråd av alla bokkartonger. Mina gäster får samsas med de där kartongerna tills jag har köpt en 5m-bokhylla till ”matsalen”. Den kommer att sluka allt i bokväg jag äger och har, och lite till.
Mitt (ärvda) datorbord står just nu i vardagsrummet, men kommer att flyttas in hit när hyllorna i matsalen är på plats och kartongerna är borta.

Betongväggar
Till min stora förskräckelse är väggarna i Ateljén i betong. Betongväggar kräver en slagborr. Låna eller köpa?
Väggarna är fulla med hål från tidigare ägare, men de passar ju givetvis inte till min hängning av mina tavlor. Så´na där plastkrokar med tre sylvassa ”spikar” fungerar inte. De bara viker sig. Återstår alltså att borra hål med slagborr, slå i en plastplugg och sen skruva i en skruv, innan man kan hänga upp en tavla. Sicket besvär!!
Det kommer att bli nödvändigt att varna grannen när jag ska borra upp hyllorna i matsalen. Minst 12 hål ska nämligen borras.

Köket
Kökets skick var helt ok. Det enda som jag vill byta ut är kyl/frys för det är lite för mycket 70/80-tal över den. Dessutom låter den alldeles för mycket och kylaggregatet är i gång nästan jämt. Det drar ström det! Spis och diskmaskin är av betydligt senare datum.
I mitt plastsaneringsprojekt ingår att så långt det är möjligt undvika att ta in en massa plast-grejer i Ateljén. Till detta hör även lådinredningen i köket. På IKEA finns finfina alternativet VARIERA till alla plastlådor man kan köpa!!!

Badrum/dusch/tvättstuga
I och med att det från början var två lägenheter finns det två badrum. Det ena har ett bubbelbadkar och det andra en dusch. I duschrummet finns även tvättmaskin och torktumlare. Gu´ så skönt med egen tvättstuga!!!
IMG_6796

Sovrum
I sovrummet sover jag fortfarande på golvet, på madrasser förstås. Sängstomme 160 cm bred ska inhandlas. Troligtvis blir det IKEA igen!? Jag har spanat in NESTTUN. Sovloftet i Stockholmslägenheten är 160 cm brett, så mina madrasser är anpassade efter det. Jag kör vidare på den bredden i stället för att köpa allt nytt …. igen.
Sängbordet är, än så länge, en rullvagn VISATORP. Gissa från var? Just det, IKEA.
RISATORP.jpg

Nu måste jag ut i det fina vädret och åka till Evatorp och fortsätta vårbruket. I morr´n kommer en lånejordfräs och då gäller det att vara beredd!

En fin lill-lördag önskar
sign2

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Ateljén och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ateljén börjar ta form

  1. lunasblogg skriver:

    Trevligt att läsa om ditt nya hem. Det ser redan hemtrevligt ut. Förstår att du har fullt upp nu med flytt och vårbruk. Lycka till!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s