Oj, vilken helvetesmaskin!

Man får inte svära, jag vet, men när det gäller den här maskinen räcker inte vanliga ord till. Man bara baxnar! Att sen se den i aktion gör inte saken sämre. Jisses! Den tuggar jordkokor och grästovor som om det vore smör. Det är en jordfräs jag talar om.
IMG_6805.JPG
Den är till låns och ska användas under sommaren till att få fason på tomtens mer toviga delar, framförallt två stycken. I dag börjades det på den ena. Där ska det jämnas ut och planteras ett äppelträd, nyponrosor och göras en (eldig) blomrabatt till att börja med. Krusbär, gojibär, hallon och vinbär planterade jag där redan i höstas.
Efter en rejäl omgång med jordfräsen, borttagning av en massa rötter och en hel del krattning såg det ut så här när jobbet avslutades för dagen.
IMG_6808IMG_6812
Man kan få en viss uppfattning om jordfräsens kapacitet när man ser den här FÖRE-bilden nedan. Stenarna som nu ligger i dagen syns ju inte ens!
IMG_6650.JPG
Eventuellt behöver området köras över en gång till med jordfräsen innan jag kan börja plantera. Vi får se hur mycket det sjunker ihop nu när solen och värmen äntligen har kommit. Just nu ser det ganska ”fluffigt” ut.

sign2

Detta inlägg publicerades i Frukt & Bär, Köksträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Oj, vilken helvetesmaskin!

 1. Jösses vilken grej ! Kan nästan se dig ”fladdra” omkring bakom fräsen 😉 Jag har provat en mindre modell igång och vet hur de kan hoppa omkring 😀 Det kommer nog att bli jättebra när det är klart ! Ska bli kul att följa dig 🙂
  Ha en fortsatt trevlig helg !
  Elisabeth

  Gillad av 1 person

 2. lanclin skriver:

  Ja jösses vilken mackapär 🙂 Men fint blir det nog.

  Gillad av 1 person

 3. Pingback: Med smultronsmak i munnen |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s