På tur till Skåne

I helgen var jag på ”turné” igen. Den här gången gick turen till Skåne. Efter en mellanlandning i Småland i Cesars Trädgård, styrdes kosan, tillsamman med 3 andra härliga trädgårdsmänniskor, till Skåne. Där blev det först ”Tomatkurs” med Åke Truedsson, inhandling av diverse plantor och fika.
IMG_6858
En helt fantastisk tupp spankulerade helt fritt omkring i trädgården hos Åke. Han hade faktiskt kunnat få följa med mig hem till Evatorp. Tuppen alltså, inte Åke.IMG_6874
Med mig från Åkes anläggning fick jag iaf en ”Åkes mynta”, två gurkplantor och fyra tomatplantor (till friland), men ingen tupp 😦 .

Sen blev det några mil i bil till Sofiero.

Där skulle vi främst titta på Annika Christensens utställning ”Kvistar & Knoppar” i Orangeriet. WOW, vilken fin utställning hon/de hade gjort!!
Här kommer bara ett litet, litet smakprov:

Här sitter ”brudarna” och pustar ut. Foto: Arne Cesar.
sofiero_fotoarne.jpg
Förutom Annikas utställning fanns det mycket annat fint i blomväg att titta på. Det fina vädret plussade på vår resa till ett riktigt varmt & gott minne för kalla vinterdagar.

Nu blir det gäster här på Evatorp några dagar, sen bär det av på kulturtur med mina KTH-kompisar till Karlstad och Lars Lerin bla.

Ha det gott!
sign2

Detta inlägg publicerades i Ditt&datt och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s