Rådjurssäkra blommor

Till min stora glädje är kungsängsliljorna inte så intressanta för rådjuren (eller hjortarna), så jag planterade ett gäng lökar i blomrabatten i höstas. De blommar ju ganska tidigt och är därför en extra glädjespridare på våren och den tidiga försommaren.
IMG_6828
Denna märkliga blomma med det mest fantastiska mönster är mitt förra hemlandskap Upplands landskapsblommaIMG_6925
De vita är vackra de med.IMG_6930
Pärlhyacinter, snödroppar och scilla är inte heller intressanta för rådjur (och andra djur) att mumsa i sig så det blev ett gäng med så´na lökar också i höstas. De har klarat sig, så det verkar stämma.

Blåsippor, vitsippor, gullvivor och förgätmigej får också vara i fred, har jag förstått.
IMG_6492.JPG

Tråkigt nog är det knappast någon idé att sätta tulpaner. Möjligtvis kan jag ha tulpanerna i krukor. Vi får se om jag vågar satsa på det till nästa vår. Jag blev så himla sugen på tulpaner när jag var på Sofiero i helgen. Mer om det i ett senare inlägg.

sign2

 

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rådjurssäkra blommor

 1. lunasblogg skriver:

  I år är första säsongen jag har otvättad fårull som jag format som små bambirumpor och hängt ut i buskar och småträd. Peppar, peppar men jag har haft och har fortfarande alla mina tulpaner och annat mumsigt i fred. Annars brukar det mesta var stympat eller uppslängt.
  Ha det gott!
  Luna

  Gillad av 1 person

 2. Hej! Om du eller dina läsare är sugen på att planera sommarplanteringen nu i det vackra vädret så hälsar vi er välkomna till Blomsterboxen.com!

  Hos oss på Blomsterboxen.com kan man handla svenskodlade och lättskötta krukväxter för sin trädgård. Beställda växter handplockas av trädgårdsmästare och skickas i en specialdesignad box med fyra plantor, direkt från växthus till kund. Vi säljer utebegonior under maj och juni, blandade sommarväxter som Lobelia, Tvillingsporre, Snötörel och Silvernjurvinda under juli, och till hösten fokuserar vi på intressanta koncept för kallare väder. 

  Välkomna till Blomsterboxen.com!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s