Läckö Slott & Rörstrands museum

I måndags var mina kulturturväninnor och jag på kulturtur till Lidköping med omnejd. Vi var på Läckö slott och Rörstrands museum. Tråkigt nog var det kallt, regnigt och eländigt, men vi lät oss inte hindras. Har vi planerat en utflykt, så har vi.

Läckö Slott
Slottsfrun på Läckö Slott?
20160516_121407.jpg
Tur inte mitt kök ser ut så här! Fast två medhjälpare i köket skulle jag inte tacka nej till.
20160516_134520

Lunchen intogs i restaurangen ”Hvita Hjorten” som ligger i Naturumhuset Victoriahuset alldeles bredvid slottet.
20160516_121547.jpg
Maten var jättegod, men vad kan man säga om arkitekturen? Mitt svar: mneja, jag vet inte jag!! Kaffe på maten serverades i denna vackra blådekorerade kaffekanna, som tyvärr inte finns i produktion längre.
20160516_130624

Rörstrands Museum
Rörstrands Museum skulle jag ha kunnat köpa med mig hela rasket, om det hade varit till salu, men det var det som tur var inte.

Shoppen besöktes givetvis och det blev en del nyttiga inköp.

På vägen hem stannade vi på Evatorp och planterade väninneäppelträdet jag skrev om i går (här). Natten tillbringades i Ateljén i Gullspång och dagen därpå fortsatte vi den totalt tre dagar långa kulturturen till Arvika (Rackstadsmuseet & Klässbols linneväveri) och Karlstad (Sandgrund), men det återkommer jag om i ett senare inlägg. Alla fantastiska skönhetsintryck måste först sjunka in en smula känner jag.

sign2

Detta inlägg publicerades i Ditt&datt, Okategoriserade och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Läckö Slott & Rörstrands museum

  1. Pingback: Kulturturen (Dag 3) |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s