Utomhuskonst på Rackstadmuseet i Arvika

Första anhalten på vår kulturtur var Rackstadsmuseet i Arvika. Där väntade en förbeställd guide på oss klockan 11, så det var att vara uppe med tuppen (nästan). Ca 2 timmars bilresa är det mellan Gullspång och Arvika, och vi hade gott om tid att fika innan. Fika är viktigt!
IMG_6990.JPG

IMG_7008
IMG_7027
På översta bilden (Entrén) satt denna frodiga dam och ”vaktade”. Jag kommer inte i håg vem det var, men det var någon av alla de konstnärer som varit medlemmar i Rackstadskolonin, på gamla da´r.

Inomhuskonsten gick inte av för hackor den heller!

IMG_7001.JPGI museets shop inhandlades en Taserudsstake i mörkbetsad ek. Urtjusig, om jag får säga det själv. Mer om träsnidarna som tillverkar ljusstakarna kan ni läsa om här. Där står en del om själva ljusstaken också. En mycket stor version av Taserudsstaken står som symbol för Arvika, vid infarten från Karlstad (Väg 61).
20160517_133209.jpg

Klässbols Linneväveri
Klässbols_entrén.jpg
Efter Rackstadmuseet åkte vi till Klässbols Linneväveri. Ojojoj, vad mycket fint det finns där! Jag älskar textilier i allmänhet och vävda linnedukar i synnerhet. Man fick gå in i fabriken/väveriet och här vävdes det för allt vad tygen höll!
20160517_161502.jpgFulla av intryck, trötta men glada ramlade vi in på hotellet i Karlstad frampå kvällen. Efter en go´middag på sta´n blev det en rätt tidig läggkväll.
Dagen därpå förlustade vi oss på Sandgrund, där Lars Lerins konst håller till. Det kommer mer om det besöket i ett eget inlägg senare.

sign2

Detta inlägg publicerades i Ditt&datt och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Utomhuskonst på Rackstadmuseet i Arvika

  1. Pingback: Kulturturen (Dag 3) |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s