Kinesisk Slanggurka

Tror ni jag får någon gurka i år?

Kinesisk slanggurka, det är den där taggiga sorten, som man måste skala innan man äter den, inköpt hos Åke Troedsson på min tur till Sofiero tidigare i vår. Den ska vara helt suverän, enligt en av mina reskamrater.

Jag köpte två plantor, men den ena plantan ville inte vara med och ligger nu i sopen. Jag vågade inte riskera att det var nå´t ”mysko” med den och att det eventuellt skulle smitta om jag lade den på komposten. Eftersom jag inte har något växthus får gurkplantan bo inomhus i ett söderfönster. Äggkopparna innehåller en ”anti-sörja” mot sorgmyggor (eller nå´t!). Det hjälpte inte den andra plantan tyvärr!!

När jag ändå håller på med sorgligheter kan jag visa den bedrövliga syn som mina purjolökar gav upphov till. Jag hade satt ner pluggboxarna i ett mini-drivhus och stängt locket kvällen innan jag åkte i väg några dagar. Jag hade totalt glömt bort att jag gjort så . Det blev inte bra!

Nu är det för sent att börja om från början, så jag får hoppas på att jag får tag på plantor någon stans. I Tyskland kanske?!

sign2

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kinesisk Slanggurka

 1. Å fy var ledsamt med purjusarna, men så lätt hänt! Ser spännande ut med gurkan. Vad är det för antisorgmyggsörja?
  Allt gott
  /Anette

  Gillad av 1 person

  • Eva Linnea skriver:

   Hej Anette! Jag trodde att jag fått tipset från dig att blanda vin eller vinäger, lite socker eller honung och en droppe diskmedel. Några sorgmyggor var det nog inte som sabbade min ena gurkplanta, det var något annat.
   Ha en bra dag! Kram

   Gilla

 2. Marja-Leena skriver:

  Hej Eva Linnea!
  En fråga från en hobbyodlare; vad är sorgmyror för myror?🤔
  Purjon ser inte lovande ut, inte.
  Men gurka lär du få, hoppas jag i alla fall.😋

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s