Akleja

Nu börjar de vackra aklejorna slå ut.

De aklejor som blommar på tomten i år fanns här redan innan jag kom hit. De har visat sig en och en på spridda platser i trädgården. Jag ska ta frön från dem i höst och strö ut i Blomsterträdgården så jag får en mer samlad tropp och inte så utspridda som nu. Om de sen sprider sig därifrån är det helt okej. Jag älskar aklejor. De kan få fylla hela rabatten om de vill!

Jag strödde ut några aklejafrön redan i höstas i blomrabatten. De verkar trivas och gror så snällt.De kommer ju inte att blomma i år, men nästa.  Det finns fler aklejafrön i ”förrådet”, så när jag tar tag i den resterande delen av den ovala blomsterrabatten ska jag strö ut dem där.

I det fantastiska vädret håller jag på med det sista i köksträdgården inför min Tysklandstripp nästa vecka. Bl.a. testar jag det enklaste bevattningssystemet som finns på mina tomatkrukor. Det ser ut att funka.

Men det har regnat, haglat och också åskat (fast på avstånd) i dag, innan solen tog över helt och hållet och höjde temperaturen till (minst) 27 grader. Vilket väder!!

sign2

 

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s