Månadsbild juni 2016

Vart tog månaden maj vägen?

Nu är vi redan inne i juni och dags för en ny månadsbild.

Så här såg det ut i början av maj
IMG_6707
Nu ser det ut så här:
IMG_7102.JPG1:a raden pallkragar:
Rabarbern har kommit en bra bit på väg, dillen gror och vitlökens blast vajar i vinden.
IMG_7104.JPG
2:a raden:
Sparrisen är påfylld med 5 nya plantor. Jag tror inte de gamla/flyttade klarar sig.
Mangold och trädgårdsmålla är sådda i varsin pallkrage.
IMG_7105.JPG
3:e raden:
Kronärtskocka (KLOSTRA) och jätteverbena (KLOSTRA) är planterade, lavendeln & salvian är kompletterade.
IMG_7106.JPG
4:e raden:
I den 6:e pallkragen (den längst bort) har jag planterat jordärtskockor (SESAM), som har kommit upp en bit. De har fått ett armeringsmatts-stöd. I de återstående pallkragarna ska det sås ärtor, majs & bönor (mest sockerärtor eftersom det är det som jag tycker bäst om, även frysta). Pallkragen längst fram har fått låna ut sig till en omgång spenat och en omgång vintersallad. Spenaten hade hunnit gå i blom under min bortovaro, men jag hann med att få superfärska spenatblad på några av mina morgonmackor.
IMG_7108.JPG
5:e raden:
Jordgubbarna sträcker sig nu över 5 pallkragar. Det har smugit sig in några vita smultronplantor också. I den 6:e pallkragagen (den längst in mot skogen) växer det 2 plantor med rankspenat sen några veckor tillbaka. Rankspenaten har också fått stöd av armeringsmattor. Jag ska sätta ner ytterligare två plantor rankspenat till i samma pallkrage. IMG_7109.JPG
6:e raden:
I 5 pallkragar är det två sorters potatis i dubbla pallkragar (på höjden). Där har det inte hänt så mycket ……. än. I den 6:e pallkragen blir det troligen mer bönor.
IMG_7110.JPG
7:e raden:
2 pallkragar med gul lök och 1 pallkrage med röd lök. Sen hade jag tänkt mig purjolök i 1 pallkrage, men mina plantor blev förstörda när jag var bortrest och hade glömt att ta in dem i torpet. Där har jag sått rädisor, ruccola och plocksallad, som jag hoppas kunna skörda innan jag planterar (köpe-)purjolöksplantor. I de 2 sista pallkragarna (de närmast skogen) är det squash som ska få breda ut sig.
IMG_7111.JPG
8:e raden:
I kåltältet (4 pallkragar) finns nu 2 plantor Pak Choi, 2 plantor fänkål, 2 plantor grönkål, 2 plantor broccoli och 2 plantor vitkål (PLANTAGEN). I de 2 sista pallkragarna (de närmast skogen) är det pumpa som ska få breda ut sig.

9:e raden:
1 pallkrage med palsternacka, 2 pallkragar med rödbetor (2 sorter). I de 3 återstående ska det ner morotsfrön när jag har fått tag på fler pallkragar. Morötter behöver ju dubbel uppsättning för att får tillräckligt med växtutrymme neråt.
IMG_7115.JPG
10:e raden: köks – & trädgårdskompost
IMG_7116.JPG

Så nu är det bara att invänta skörden … eller hur var det? Rensa, luckra, gallra … var det visst nå´n som sa på någon lektion jag varit på!!

sign2

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården, Månadsbilder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Månadsbild juni 2016

 1. Lanclin skriver:

  Oj oj vad det växer! Jag blir så sugen på att ha en riktig trädgård igen när jag ser dina bilder 🙂 Du har nog förresten råkat lägga upp dem i stort format, det tog en bra stund att ladda bilderna så man såg dem.
  Hälsningar Linnea

  Gillad av 1 person

 2. Det ser fint ut det där 🙂 Men Oj vad många rader med odlingskragar…hur ska du hinna med allt ? 🙂 Ha en riktigt trevlig helg !
  Elisabeth

  Gillad av 1 person

  • Eva Linnea skriver:

   Ja, det är lätt att ”ta sig vatten över huvudet” när man planerar, men än så länge känns det ok. Det gäller bara att ta en sak i taget och inte vimsa runt på fler projekt samtidigt. Det är svårt!!!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Marja-Leena Revholm skriver:

  Så mycket du sår! Låter gott allt utom squash! För den tål jag inte! 😟 Hur använder du Pak Chois? Jag har lagat det bara en gång så jag vet inte hur man kan använda det bäst.😳

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s