Utekök på ett torp!?

Om man vill ha ett utekök som matchar ett torp, var hittar man det?

Det får ju inte vara ett så´nt där modernt & snajsigt i rostfritt eller så, utan ett mer lantligt, som passar till Falu Rödfärg.

Jag har surfat runt lite och gluttat både här och där och samlat på mig idéer. Men det blir nog att köpa delar och bygga ihop till ett kök enligt egen idé och/eller eget huvud.

Mitt varmaste önskemål just nu är att få ett vattenutkast på utsidan av huset. På samma ställe skulle jag även vilja ha en avställnings/arbets-yta för trädgårdsfix och en ”diskbänk” med en kran som jag har möjlighet att koppla på trädgårdsslangen på, när jag behöver vattna i köksträdgården. Helst ska ”diskbänken” ligga i omedelbar anslutning till grillplatsen (förstås!).

Ett par tre hyllor i all enkelhet kanske skulle vara det bästa, monterade direkt på husväggen. På den översta hyllan skulle det finnas avställningsmöjligheter för diverse matlagningsprylar och trädgårdsfix, i den i mitten skulle det ju gå att montera in en diskho och den nedersta hyllan skulle kunna få ta hand om ved, krukor och annat, lite större saker.

outdoor-kitchen-utekocc88k-3
(bild från addsimplicity)

Ett eldfat står på önskelistan till nya grillplatsen, och det hittade jag ett fint här, men den gamla grillen får nog vara med ett tag till. (bilder lånade från gardenhome.se)

65x65-LaVie_eldfat-med-ved-FF114
En (eller fler) eldkorgar skulle jag också vilja ha.
eldkorg2.jpgEtt stort matlagningsfat/grunt eldfat skulle också vara trevligt att ha på grillplatsen, så man kan laga mat utomhus över öppen eld, inte bara grilla. Jag hittade ett så´nt fat på en hemsida för vikingagrejer, viking.se.
viba2570.jpg

Eller så kanske en bakugn skulle passa in?
Utekök-bakugn

Jag planerar vidare i fantasin, och i verkligheten, och fyller på min önskelista.

sign2

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Utekök på ett torp!?

  1. Hoppas allt klarade sig bra ett tag utan din ömma omvårdnad. Fortfarande bara 7 mm regn här på nio veckor.
    Visst ser det tjusigt ut på bilderna och man behöver inhämta idéer ibland. Tror nog ditt kommer att bli väl så bra och ser fram emot att följa med på bygget. Ta tag i en rörmokare fort som bara den innan de går på semester.
    Önskar dig trevlig midsommar
    /Anette

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s