Vresrosor!?

Jag har hittat fler taniga, men fullt livliga, rosplantor i den del av köksträdgården som ska bli Frukt & Bär-avdelningen. Tänk om det är en gammal vresros som blivit övervuxen och sen sönderkörd av jordfräsen? I så fall skulle jag få ”egna” rosor till min rosenhäck som ska ge mig nypon till vinterns nyponsoppa. De har kommit upp ungefär på samma ställe allihop. Jag tänker att en vresros är ju inte så lätt att ta död på, så de här taniga små grenarna som har överlevt, måste ju vara av en speciell kaliber.

Jag har samlat i hop dem i en stor terrakottakruka, så får vi se vad som händer.

IMG_7437.JPG

Om det inte skulle vara rosor som ger nypon värda att ta reda på, har jag köpt vita vresrosor vid mitt besök i Rättvik nu i helgen och i början på veckan.
Observera att rosorna är vita. De rosa ger ett så ”kommunalt” intryck.

IMG_7406.JPG

Vän av ordning kan ju ställa frågan: Hur kan man köpa vresrosor!!?? De sprider sig ju som attan och kan ta över en hel rabatt om man inte passar sig. Helt riktigt, men jag vill ha mycket/många nypon att göra nyponmos av till mina nyponsoppor i vinter. Då ger vresrosor det bästa utbytet, har jag hört. För att lugna de som oroar sig över att hela tomten på Evatorp ska bli övervuxen med vresrosor, kan jag visa att det går att köra med gräsklipparen alldeles intill raden av vresrosor och hålla undan alla rotskott som kommer att komma upp.

IMG_7420.JPG

Det var dagens arbetsuppgift, att plantera de tre ack så taggiga buskarna i ena änden av den nyfrästa jorden i ”Frukt & Bär”-delen av köksträdgården.

Nu blir det yin-yoga i Karlsborg. Så härligt!!

sign2

 

 

Detta inlägg publicerades i Frukt & Bär, Köksträdgården och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s