Nya sparrisplantor?

När jag flyttade sparrisplantorna från Gården i höstas, tog jag med allt som fanns ovan jord också. Det var en rejäl samling med ”fluff”, men framförallt var det massor med röda bär/frön.

istock_sparrisb_r_600_900.jpg
(Bild lånad från klostra.se)

Jag grävde ner de uppgrävda plantorna igen i höstas och täckte så gott det gick med det som vuxit ovan jord, inklusive de röda bären, och massor med löv. Min förhoppning var givetvis att de gamla plantorna skulle klara sig och att det eventuellt skulle kunna bli nya sparrisplantor av bären/fröna till året därpå. Jag har aldrig tagit fram sparris från frön, så det skulle ju vara intressant att se om det gick. Jag betvivlade att någon av de flyttade plantorna skulle klara sig, så jag köpte några nya plantor från KLOSTRA och satte 19/5.

De plantorna har jag lämnat helt i fred och de har, till min stora glädje, börjat blomma och nu ser jag att det växer ett stort antal små mikrofluffiga saker i sparrisbäddarna.

Kan det vara nya sparrisplantor??

Jag hoppas det!
sign2

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nya sparrisplantor?

  1. Spännande 🙂 Hoppas det är nya plantor ! Min filosofi är ju : Går det så går det ! Och man ska alltid chansa 🙂
    Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s