Ettåringar och nya perenner i Ovala Rabatten

Ettåringar (eller annueller/sommarblommor)
Nu börjar ettåringarna blomma i Ovala Rabatten. Det  är främst i den nya delen som jag har satt ettåringarna. Fådda frön och plantor har blandats med egna, snodda och köpta frön. Några är förkultiverade, men de flesta är sådda direkt.

Klint i alla former, storlekar och färger passar in färgmässigt.

Den vackraste just nu är en fådd Lejongap. Lika snygg framifrån som bakifrån.

Vallmon har ju blommat ut, men jag spar kapslarna och torkar dem. De är så dekorativa! Jag tar givetvis hand om fröerna till rabatten inför nästa år och till hugade spekulanter. Det blir ju en himla massa frön så jag kan dela med mig.

Den lilla Pysslingkragen lyser upp med sin gula knapp.
IMG_8273.JPG

Nya perenner
I går gjorde jag en utflykt till strax söder om Tranås. Där skulle jag hämta två kattungar, men mamman lyckades gömma ungarna och de kom inte fram medan jag var där. Så det var bara att åka hem igen, utan kattungar. Dubbel-surt kan man säga 😦 . Tyvärr har de inte visat sig i dag heller, så det blir nog inte de här katterna. Så himla synd! Jag var verkligen inställd på att ”fostra” två kattfröknar från samma kull till bra musjägare, torparkatter och trevligt sällskap.

Men inget ont som inte har något gott med sig. Jag hittade en finfin visningsträdgård med försäljning av växter, ”Sinnenas gård”, mellan Askersund och Motala. En fantastisk kvinna tog emot mig och visade mig runt i den färguppdelade trädgården. Massor med info finns på hemsidan, fb och en blogg. Med mig hem från Sinnenas Gård fick jag Franskt Kungsljus, vit Flox, vit Temynta och vit Purpurklätt. Jag får vänta till nästa år på blommor på Purpurklätten och det Franska Kungsljuset, men den vita floxen blommar jättefint och den vita Temyntan sjunger visserligen på sista versen, men är fin ändå.
IMG_8247
IMG_8265

Ha det gott i eftersommarvärmen, regnet & blåsten!
sign2.png

 

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ettåringar och nya perenner i Ovala Rabatten

 1. Laila skriver:

  Sinnenas trädgård – låter underbart. Är det inte det vi alla försöker skapa, med tonvikt på försöker…
  Fina nytillskott!
  Och den här gången blev det ingen halvmetersbild, din teori stämmer nog.
  Kram
  PS Operan var helt fantastiskt!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s