Kattvakt – ett nytt ord i min begreppsvärld

Nu kan jag inte bara sticka i väg längre, jag måste skaffa kattvakt.

IMG_8362.JPG

Zalmiak kom in i mitt liv lite hastigt och lustigt. Jag hade inte tänkt skaffa katt förrän till våren. Men man kan inte, eller man kanske inte ens ska, bestämma allt till punkt och pricka. Jag har (en viss) tendens att göra det. Jag fick tips om två kattfröknar som var utekatter redan från början, men det blev en resultatlös färd till Tranås. Troligen hade en räv tagit den ena kattungen och mamman gömde då raskt den andra. Jag fick iaf åka hem utan kattfröknar.

IMG_8363.JPG

Tankarna på att bli katt-matte redan nu hade ju satt i gång, så jag surfade ut på Blocket (efter tips från min dotter) och hittade en leveransklar svart hane strax söder om Skara. Med viss tvekan åkte jag dit. Jag hade ju tänkt mig två katter, så de skulle ha sällskap av varandra. Men en hane tilltalade mig. Då blir det inga kattungar och det är tydligen en relativt lätt operation att kastrera dem.

IMG_8347.JPG

Under huset var det väldans intressant. Möss? Suddig bild tyvärr. Man får vara snabb när man ska fota kattungar på upptäcktsfärd.

 

Så det blev så att jag bara tog med mig Zalmiak därifrån. De hade en (nästan) svart hona, men den kombinationen tilltalade mig inte.

IMG_8370.JPG

Undrar om olivträd smakar gott?

Så nu är vi två här på Evatorp och vi försöker bekanta oss med varandra så gott det går.

IMG_8359.JPG

Jag har alltså lagt till ordet ”kattvakt” i min ordlista. Jag har en fantastisk kusin och go´a vänner som glatt och villigt erbjuder sig att ta hand om Zalmiak. Glad är jag för det och uppskattar det oerhört.

Jag hade tre resor inbokade redan innan Zalmiak kom in i mitt liv, och det verkar inte som om jag behöver boka av resorna, iaf inte pga Zalmiak.

Så Spanien, Tyskland och Uganda, here I come!

sign2.png

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kattvakt – ett nytt ord i min begreppsvärld

 1. Maya skriver:

  Du kommer att tacka din Gud för din nya kompis. Det finns inget bättre är en katt eller hundkompis. Godnatt och kram Maya

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

  • Eva Linnea skriver:

   Ja du Maya, han har redan visat en hel del ”hyss”. Ibland undrar jag om han tror att ha är en hund. Han blir modigare och mer hemtam allteftersom. Han har varit här en dryg vecka nu.
   Kram

   Gilla

 2. Och som nybliven kattmatte kommer du att få vara med om mycket och en ständig oro som ligger där under ytan..Rovdjur, getingbon, ormbett, när de klättrar i träd första gången och inte kommer ner..tror man 🙂 När de smyger på småfåglarna som du matar och lyckas ta en till din förskräckelse ! Hihihi….men det är så mysigt och roligt också så det uppväger 😉 Veterinärerna brukar erbjuda kastration i samband med id märkning.. ganska billigt och nödvändigt om du frågar mig 🙂 Kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s