Skogslunden

Eller rättare sagt den blivande Skogslunden.

Entusiasmen över den blivande Skogslunden svalnade betydligt när den stora björken föll omkull,  i någon av stormarna i början på året, i den del av tomten där jag hade planerat att anlägga en Skogslund. Jag borde givetvis ha bett de som var här och tog bort tallen som låg tvärs över köksträdgården och uppfarten till torpet, att ta bort björken också, men av olika skäl gjorde jag inte det. Tyvärr blev det aldrig åtgärdat senare i våras heller :(.

I går fick jag syn på de vita skogsastrar som jag planterade hos det go´a tomteparet i betong på deras Tomtekulle, som en början på Skogslunden.
Då rann entusiasmen till igen!!

IMG_8759

Så det vara bara att ta fram röjsåg och trimmer!!
Det har fått växa hej vilt i den östra delen av tomten i sommar och jag har bara släpat ut alla torra grenar, som gick att flisa, ur skogen. Tyvärr glömde jag att ställa om ISO-talet i kameran från fredagens fotografering i mörker, så INNAN-bilderna blev väldans ljusa. Jag visar dem trots allt ändå, för jämförelsens skull. Ni vet det där med min förkärlek till FÖRE och EFTER-bilder!

Så här ser det ut (åt öster) nu:
IMG_8750IMG_8749
IMG_8751.JPG
Sammanfattning:
EFTER

FÖRE

Jag hoppas det syns att det är en jättestor skillnad, för det ÄR stor skillnad. Nu ser man bort till frukostplatsen från torpet och det är betydligt mer inbjudande att gå dit nu när man slipper trava genom allt sly och elände. Man ser den nymålade, svarta, vackra pumpen betydligt bättre nu också.

Björkdungen i mitten, där  rotvältan till den omkullblåsta björken syns, kommer nog att ryka, antingen för en motorsåg eller för en storm. Den ser inte så stabil ut och inte är den vacker heller!

Det återstår en hel del jobb att jämna ut marken och ta bort alla stubbar, både stora och små, i hela området. Och givetvis att ta bort den omkullblåsta björken! Men sen börjar det roliga, att plantera. Det står en rad krukor med hosta, stensöta, daggkåpa och måbär som jag har samlat under mina upptäcktsfärder på tomten, som väntar på att bli planterade. Min plan är sen att plantera rhododendron, azalea och hortensia och andra skuggtåliga växter däremellan. Fyra amerikanska blåbär är planterade i delen som ligger bakom hammocken. Jag börjar anläggningen av Skogslunden där och drar mig sen mot björkdungen.

Efter den turen med röjsåg och trimmer som den värsta skogshuggare, tog jag kväll!
sign2.png

Detta inlägg publicerades i Skogslunden och märktes , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Skogslunden

 1. Laila skriver:

  Här var det friska tag! Vad säger katten när du drar igång röjsågen? Själv har jag fått störtvärk i en handled och får ganska lite gjort, trädgården skriker på hjälp från alla hörn men vad gör man? Gillar läget…
  Kram
  Laila

  Gillad av 1 person

 2. Vilken skillnad ! Det är kul med före och efter bilder 😀 Härligt att få planera…ibland undrar jag om inte det är det roligaste utav allt 😉
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Eva Linnea skriver:

   Ja, jag gillar också att planera. Just nu har jag funderar på hur jag ska fixa växtföljden i köksträdgården och vilka annueller det ska bli nästa år. Jag tror det blir lobelia (både vit o blå), rosenskära och lejongap till att börja med.
   Snart kommer ett inlägg om målningen av mitt uthus och Gästis.
   Hur går det för er?
   /Eva Linnea

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s