Slutmålat för säsongen

Nu är det slutmålat med den vita & grå linoljefärgen för den här säsongen. Linoljefärg torkar MYCKET långsamt vid den här årstiden, så den får till våren på sig att torka in i det porösa trät. Den svarta slamfärgen torkar snabbare, så där ska jag bättra på, på sina ställen, innan det definitivt är slut på måleriet för i år.

Dubbeldörren till uthuset
Dubbeldörren till uthuset har fått ett lager vit grund- och ett lager grå slut-färg. På vissa ställen behövs det bättras på med ett lager till och beslagen ska putsas.

IMG_9006.JPG

Vindskivor & knutbrädor
De nya vindskivorna och knutbrädorna har fått ett lager vit grundfärg. De gamla ska antingen bytas ut eller skrapas innan fortsatt uppfräschning med vit färg och det får vänta till nästa år.

Gamla skyltar blir som nya
Min fina skylt som jag hade på huset i Nöbbele/Växjö har fått en ny plats ovanför dörren in till ”Gästis”. Där passar den jättebra, tycker jag.

IMG_8991.JPG

Så nu åker resterna i färgburkarna till Gullspång för frostfri förvaring under vintern, målarkläderna och penslarna tvättas, resultatet beundras och fotas och jobbet firas med (alkoholfritt) bubbel.

IMG_9020.JPG

Jag kunde bara inte låta bli!!
FÖRE (nov 15) & EFTER (sep 16):

Mitt förra inlägg om målningen hittar du här.

Jag känner mig grymt nöjd.sign2

Detta inlägg publicerades i Ekosofi, Hus & Hem och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Slutmålat för säsongen

 1. anjahill skriver:

  Wow så otroligt snyggt! Åh vad jag gillar dina färgval. Allt, precis allt i växtväg kommer att göra sig så jättefint mot byggnaden. /Ha det fortsatt fint! /Anja

  Gillad av 1 person

 2. Sååå snyggt ! Din grå dörr är jättefin med katten och beslagen ! Blev jättesnyggt till det svarta 🙂 kanske snor den idén till mitt skjul 😉 Här kom det regnstänk idag så någon målning blir det inte .. 😦 Hoppas på uppehåll under helgen så jag kan fortsätta ! Klart att man är värd ett glas bubbel när man har varit så duktig 😉 Tar nog också ett ikväll 😉 Kram

  Gillad av 1 person

 3. Lanclin-Linnea skriver:

  Oj oj så snyggt det blev! Den där gråa färgen på dörren hade nog inte kunnat passa bättre 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s