Jordärtskocka

Nu har jag vittjat (lite) av skörden av de jordärtskockor jag fick av en SESAM-medlem i våras. De härligt vita, släta och fina skockorna är nästan synd att äta upp.
IMG_9072.JPG

Min mage har svårt för jordärtskockor i större mängd, som i soppa eller ”rent” mos, men som en (liten) ingrediens i rotfruktsgratäng går det bra. Det är synd för jag tycker att det är jättegott. Min mamma har berättat att jag älskade mos på jordärtskocka när jag var lill-liten. Hon hade svårt både för smaken och doften och var närapå kräkfärdig när hon skulle mata mig.

De mesta av skockorna får ligga kvar i jorden tills i vår. De blir ju ännu godare då.

sign2

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s