Det blev inget trädgårdsarbete i helgen

Nä, för jag har legat för ankar hela helgen i feber och elände.

Dessutom behagade Zalmiak vara borta ett helt dygn, och det är inte en nybliven matte van vid. Nu kom han tillbaka blöt, kall och hungrig, kastade sig över matskålarna och rensade både skålen med ”pluttar” och skålen med ”blöt” mat, sov hela natten utan avbrott och var allmänt kelsjuk. Nu verkar ordningen återställd för honom och jag är på benen igen.

IMG_9154.JPG

Mer löv åt odlingarna
Under helgen har de flesta löv blåst ner från träden, så det finns en ny, fin omgång löv att kratta ihop. Löven får ligga på vänt i en stor-säck så länge. När jag har skördat allt som ska skördas, höst-sådderna och -planteringarna är gjorda och andra förberedelser för nästa säsong är på plats kommer alla löv till användning främst som täckmaterial, men också som isolering.

IMG_9163.JPG

Jordgubbs- och smultronlandet flyttas
Jag ska flytta ut jordgubbs- och smultronplantorna från pallkragarna för att få mer odlingsplats för grönsaker. De får en ny plats i ”Frukt & Bär”-delen av köksträdgården i stället. Där ska det förberedas för flytt av plantorna i vår. ”Eldiga Rabatten” får stryka på foten och lämna plats för nyttoväxter. Den rabatten hamnar någon annan stans, men var vet jag inte än. Krasse, tagetes, solrosor och ringblommor ”måste” man ju ha 😉 !

IMG_9165.JPG

Så det får bli lite lövkrattning i all enkelhet i sakta mak i dag, mellan regnskurarna.
I kväll blir det blomsterträff i Hjo Trädgårdsförening, med blomsterarrangemang på programmet.  (Bild från Hjo Trädgårdsförenings hemsida)

banvaktstugansign2.png

Detta inlägg publicerades i Frukt & Bär, Köksträdgården och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Det blev inget trädgårdsarbete i helgen

 1. Laila skriver:

  Igen en halvmeter lång bild!
  Skönt att han kom hem, Zalmiak. Du bor ju ganska nära en hårt trafikerad väg så jag förstår om du blir orolig när han försvinner! Mycket att fixa här också innan frosten kommer. Men vackert är det!
  Kram

  Gillad av 1 person

 2. Jag kan trösta dig med att här blev inget utejobb heller gjort i helgen, fast vi har mycket 😦 Det var för kallt, blåsigt och regnigt ! Brr…Allt har sin tid och det man inte orkar med får komma senare 🙂 Ibland måste man få vila lite också 😉 Jodu jag kommer ihåg när mina pojkar var borta över nätterna första gångerna …Hualigen var orolig jag var men man vänjer sig med det också så småningom … Nu kan mina 3åriga herrar ibland vara borta i upp till tre dygn i sträck och sen komma hem som om ingenting har hänt ! det är mycket som lockar här…grishus och halmlador fulla i möss… men visst blir jag fortfarande orolig ! Speciellt efter att båda två ( dock inte samtidigt ) Har ramlat ner i de djupa gödselbrunnarna och hållit på att drunkna 😦 De gångerna hittade vi dem och kunde hämta dem men en vacker dag .. De lever i alla fall ett underbart fritt och spännande kattliv våra pojkar 😉 Med varma,kärleksfulla och matstinna hem att återkomma till och man får vara glad att de kommer hem ibland 😀 Fast nu när det blir snö och kallt brukar mina hålla sig mer hemma än ute 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Eva Linnea skriver:

   Ja, jädrans vilket trist väder det är. Tyvärr blev kvällen evenemang inställt pga sjukdom, men jag är inte så där jätteledsen för det. Visst hade det varit uppmuntrande med lite blomsterarrangemang men jag fortsätter kurera mig i stället. Skaffa katt är som att få barn på nytt!
   /Eva Linnea

   Gillad av 1 person

 3. lunasblogg skriver:

  Skönt att du är på benen redan och att katten kom tillbaks. Vad mycket nedfallna löv! Här är det inte så mycket på marken att ta vara på än.
  Trevlig kväll
  / Luna

  Gillad av 1 person

  • Eva Linnea skriver:

   Tyvärr blev kvällens evenemang inställt pga sjukdom, men jag är inte så ledsen för det. Jag fortsätter kurera mig, men det hade varit uppmuntrande med lite flärd, det erkännes härmed! Att skaffa katt är som att få barn igen!
   /Eva Linnea

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s