Rapport från odlingslådan

Nu är det dags för en rapport från odlingslådan (med belysning), för nu gror det broccoli, tomater, majs och purjolök så det står härliga till i köket i Gullspång.

Tomat och Broccoli

Purjolök

img_9940
Majs

Sist jag rapporterade från odlingslådan var 1/2, då det var alldeles nysått (det inlägget kan du kolla här). På knappt två veckor har alltså allt det här hänt.

Broccolin var först ut att gro. Redan den 5/2 stack den första grodden upp.
20170205_073350_001

Jag satte frön till spansk körvel också, men de fröna tar tid på sig, så det syns inget ännu. Förra gången jag försökte mig på spansk körvel, gav jag upp och langade ut odlingslådan i Örtagården. Efter ett tag grodde det!! Ha, där fick jag som inte trodde det skulle bli nå´t.

Under fliken ”Sådder 2017” kommer jag att skriva upp de förkultiveringar, sådder och planteringar jag gör. Gå gärna in och kika!

Jag gjorde så förra året också och blev väldigt förvånad över hur mycket jag faktiskt odlade, jag som inte tyckte jag hann med så mycket. Datum-märkningen av sådderna är lärorikt, för då kan man lära sig hur tidigt (eller sent) man kan så, så att man hinner få skörd innan hösten/vintern. De mesta kom sent i jorden förra året, men det blev rätt bra skördar ändå. En del av köksträdgårdsodlingen ”räddades” mha färdiga plantor, köpta i butik. Fliken ”Sådder 2016” ligger under fliken Köksträdgården, om du har lust att gå in och titta.

Glad som en lärka är
sign2.png

 

 

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rapport från odlingslådan

  1. Nina Gramstad skriver:

    Hei, Eva Linnea!
    Hvordan gjör du det med belysning i kjökkenet og stuen når du gror?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s