Fastetider, meny

Som jag skrivit tidigare brukar jag fasta en vecka (eller två) på vårkanten. Redan under höstens skörd av äpplen, bär, citronverbena och mynta tänker jag på fastetiden i mars. I år har äppelmust, äppelbitar, hallon, blåbär, krusbär och vinbär sparats i frysen. Det är en fin känsla att tina upp egna äppelbitar och egna bär till smoothien, blanda egen äppelmust med köpe-juice och smaksätta med egen (torkad) mynta eller citronverbena.
img_0016

Kaffe med havremjölk och ett glas ljummet citronvatten inleder alltid dagen. På fm blir det oftast en smoothie med spirulina. Ungefär varannan timme dricker jag 2-2,5 dl dryck av något slag. I år har jag provat IKEAs instant drink (Men det gör jag inte om! Det smakar väldigt syntetiskt.) och Renée Voltair´s misosoppa (hyfsat god) för första gången. Sen gammalt vet jag att rödbets- & morotsjuice är ok, ALLEVO´s chokladshake är (ganska) god, blåbärsdryck friskar upp, apelsinjuice är jättegott, egen nyponsoppa (gjord på RISENTA´s nyponskalsmjöl) mättar bra, örtteer med honung behövs ibland och kolsyrat vatten smaksatt med ingefära-saft är läskande. I år hade jag A-fil kvar i kylen och den hamnade i smoothien eller åts som den var kryddad med pepparkakskryddor, tills den tog slut.

img_0015

Jag fortsätter några dagar till, tills de flesta drycker är slut. Sen trappar jag upp med mycket frukt & grönt, gör smoothien mer matnyttig med bla nötter och frön, lägger till frukostmackan, tar en yoghurt/A-filstallrik till lunch och efter ca en vecka är jag tillbaka till ”normal” kosthållning igen. Tugg/Crunch-suget är mer eller mindre borta, ett digestive-kex smakar ljuvligt, matportionerna är mindre och några kilo har försvunnit.

Nu vet jag inte vad som är pga min influensa eller pga fastan, men jag har varit ovanligt trött, seg och håglös, sovit massor och har tagit det VÄLDIGT lugnt och tittat en hel del på skidsport på tv. Vädret (temperaturen) har inte alls hjälpt till att få mig ut på stärkande promenader, även om jag har trotsat vädret och tagit promenader ändå.

sign2.png

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s