Gästrummet = odlingsrum just nu

Så här ser det ut i Gästrummet i Gullspång nu för tiden:

Det är tur att jag inte väntar gäster. Kommer det nå´n så får den personen dela rum med alla min förkultiveringar.

Det är ganska svalt i Gästrummet eftersom jag inte har värmen på i det rummet. Hoppas det funkar, även om det är ett österfönster. Odlingslådan med belysning får serva hela förodlingen, för solen den har stuckit någon annan stans.

I år har jag satt fart på min ”mockapär” som hjälper mig att göra odlings-pottor av tidningspapper. Man tager vad man haver, isf att köpa nya förkultiveringspottor.

Det känns så otroligt ”nyttigt” att tänka till och ta det som redan finns hemma, när man ska göra något. Den här omgången blev det reklamblad från diverse mataffärer som fick bidra med papper.

Majsen sätter jag i kasserade mjölk- och juice-förpackningar. Där kan jag fylla på med jord allteftersom. Majsens rötter är känsliga för omplantering, så jag låter de vara i fred och tar sen hela jordklumpen direkt ner i pallkragen, när det beger sig.

Den förkultiverade purjon ser för ynklig ut, speciellt efter omplanteringen i ”egna” pottor. Så jag har satt fler frön av purjolök för säkerhets skull. För i år SKA jag ha egen purjolök, så det så!! Förra året torkade den och dog, när jag var bortrest, innan jag ens hade omplanterat den. Det får inte hända i år.

sign2.png

Detta inlägg publicerades i Ateljén, Köksträdgården och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gästrummet = odlingsrum just nu

 1. Eva skriver:

  Men då har du ju gäster i gästrummet eftersom odlingarna står där tillfälligt! Bra att du inte går och köper odlingspottor i plast utan tillverkar själv, tummen upp!
  /Eva

  Gillad av 1 person

 2. Visst känns det gott att använda det man har på mer än ett sätt och vad kan vara finare än att dela rum med all spirande grönska om man är gäst. Skulle i alla fall jag gilla.
  Allt gott
  /Anette

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s