Sovrummet – FÖRE-, MELLAN- och EFTER-bilder

Spegelväggen som fanns i sovrummet i lägenheten i Gullspång höll på att göra mig ”galen”. Skjutdörrarna gnisslade, de var tunga att flytta, de var alltid ställda i fel position och enligt feng-shui ska man INTE ha speglar i sovrummet, speciellt inte en hel vägg. Jag hade en tanke om att jag skulle klistra över något vackert, så jag iaf slapp själva speglarna, men sen kläckte jag den briljanta idén att ta bort speglarna och så även garderoben innanför. Mitt sovrum skulle bli några kvadratmeter större och jag skulle kunna ställa in en fåtölj där. Läderfåtöljen i vardagsrummet hade längtat efter en annan plats länge. Nu har den fått det!

FÖRE-bild
IMG_9933

Spegeldörrarna är nu sålda och hela garderobsinredningen är ”slaktad”.

20160401_115117

MELLAN-bild
I stället för alla trådbackar i garderoben, där jag bl.a. hade mina under- och sov-kläder och strumpor, behövde jag en byrå med MÅNGA lådor. Den här hittade jag på en fb-sida med grejor som säljs i Gullspång (med omnejd). För 350:- blev den min. Super!
Läderfåtöljen fick flytta in från vardagsrummet.IMG_0087

”Mood-board”
När jag köpte lägenheten och började planera för inredningen, gjorde jag en ”mood-board” som skulle inspirera mig. ”Mood-boarden” hänger strax ovanför byrån.

untitled2

”Mood-boarden” har verkligen inspirerat mig, men jag har inte riktigt fått till den där röda spegeln ni ser till vänster i bilden. Den röda, gamla träbacken för dricka, har fått symbolisera det röda så länge. Men så fick jag en idé (igen!). Jag målar byrån röd! Sagt och gjort, snabbt från idé till handling.

EFTER-bild
Byrån blev lite kinainspirerad med nya lådkläppar (från Clas Ohlson) och kanske blir det en röd spegel ovanför byrån!? Min Kina-kavaj får hänga där i stället för någonting annat som kommer så småningom. Matchande tavlor vore fint. Lampan kan jag också tänka mig att byta ut.

IMG_0089

Visst blev det mycket snyggare?

Väggarna är svagt rosa och det är massor med borrhål från tidigare ägares inredning. Hugaligen, det måste jag absolut gör något åt, men det får vänta tills i höst. Golvet behöver fräschas upp, men det får också vänta.

Nu är inomhussäsongen snart slut och jag flyttar min verksamhet utomhus och mitt och Zalmiaks huvudsakliga boende blir Evatorp från slutet av april, beroende på vädret.

Ha det gott!
sign2.png

 

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sovrummet – FÖRE-, MELLAN- och EFTER-bilder

 1. lunasblogg skriver:

  Har också en lång spegelvägg i sovrummet med garderober bakom, visserligen tonade rutor men jag har löst det med väggdraperier och en ljusramp överst. Vill absolut inte ligga och sova mot en spegelbild. Det är som du säger inte bra Feng Shui, men jag vill ändå ha speglar i rummet på dagen. Din byrå blev väldigt fin, bra att du bytte beslag också.
  Förstår att ni längtar ut till torpet nu och snart kommer nog våren på riktigt.
  Kram Luna

  Gillad av 1 person

 2. Ylva skriver:

  Åhh så fint det blev! Jag har samma tunga spegeldörrar på min garderob, så trött på den. Tillkallade tom garderobspecialisterna för att få något annat ( deras garderob) men de lyckades övertala mig att behålla dörrarna. Tror att de inte ville frakta bot dom helt enkelt Gillar den vackra röda färgen på byrån plus de nya beslagen. Du måste känna dig så nöjd👍🍀kram Ylva

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s