Jag bara förbereder mig, reder mig, reder mig …..

Eller rättare sagt så förbereder jag köksträdgården för årets säsong.

I år ska jag testa pallkragelock från RUSTA, växthus från PLANTAGEN, egenhändigt fixad ställning med Rättviksknuten, växthus från Clas Ohlsson och en ställning för fiberduk/nät från ICA Maxi. Rena experimentköksträdgården alltså!!

Man måste ju sprida på gracerna och inhandla saker & ting ”rättvist”, så att alla firmor får vara med. Man skulle ju kunna tro att jag är sponsrad, men det är jag INTE.

I växthusen ska en del av tomaterna få ”bo”. Som jämförelse ska jag ha samma sort/er på friland. I tunneln med Rättviksknutarna ska jag ha all broccoli under LILL-gardiner (IKEA). Tunneln från ICA Maxi ska först täckas med fiberduk och sen med LILL-gardin. Där ska det planteras ………… tomater! Det blir förhoppningsvis stor tomatskörd i år.
Under pallkragelocken ska jag så squash (i en pallkrage, som jämförelse med de som får växa på friland helt utan ”hjälp”), basilika (några olika sorter), sallater (olika sorter), rädisor (mest vita), mangold, vita rödbetor, ruccola och annat beroende på plats.

Tyvärr var pallkrageväxthusen på PLANTAGEN slut för tillfället, så det blir en bild från deras hemsida. Men väntar man på något gott ….
plantagen_pallkrageväxthusJag har en plan
Jag har en inplastad plan över alla 53 pallkragarna för att kunna hålla reda på allt. Den gjorde jag i vintras. Med planen för 2016 som underlag försökte jag så gott det gick att hålla en bra 4-årig växtföljd. Den är inplastad så den tål att tas med ut i köksträdgården och den sitter uppfäst i änden på en av pallkragarna när jag är ute och jobbar & fixar & donar.

Så här ser hela köksträdgården ut från vänster/söder till höger/norr.

IMG_9841Än så länge får alla förkultiverade plantor vänta inomhus (i gästrummet i Gullspång), men visst ser det ut som om tomaterna och majsen längtar ut?
IMG_0218

sign2.png

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jag bara förbereder mig, reder mig, reder mig …..

  1. lunasblogg skriver:

    Tack för jättebra tips nu denna tid av egna funderingar. Och så bra planskisser du gjort. Du reder dig bra själv.
    Kram Luna

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s