Skogslunden

I år ska jag lägga ner en hel del jobb på att få ordning på Skogslunden. Den blev nedprioriterad förra säsongen och jag ägnade min tid åt Köksträdgården, Örtagården, Frukt & Bär, Ovala Rabatten, Eldiga Rabatten och målning av uthuset.

Nu har två små, rosa rhododendron kommit med hem från PLANTAGEN. De får bo kvar i sina krukor ett tag till, sen ska de bli början på en (som jag föreställer mig) prunkande och vacker skogslund, med massor av blommande buskar på våren.

Början på Skogslunden är den kulle där de små betongtomtarna bor. Där finns i dag en liten gran, hosta/funkia, daggkåpa, skogsaster och två ruggar ramslök. Det såg lite ynkligt ut förra året, men jag ser fram mot en betydligt mer frodig omgivning till Tomtemor & Tomtefar i år.

IMG_8930

Hitteväxter från andra delar av tomten, som också ska planteras i Skogslunden, är måbär (som ”gräns” mot tomtens gräsmatta) och stensöta.

IMG_8940

Sen tänker jag mig att rhododendron, azaleor och hortensia-buskar ska planteras i området bort mot ”Frukostplatsen”. Där har jag planterat några amerikanska blåbär, men de ska jag nog flytta på tror jag. De får alldeles för lite sol och regnet kommer inte riktigt ner till dem.

sign2.png

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Skogslunden och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s