Månadsbild maj 2017

Välkommen våren och månaden maj!

I dag har det varit varmt och gott att vara ute och jobba i trädgården. Solen har skinit från en klarblå himmel hela dagen och det har mer eller mindre varit helt vindstilla. Härligt!!

Nu ser månadens vy över Ovala Rabatten ut så här:

IMG_0312

Fortfarande inte så stor skillnad. Det har ju varit så kallt i april. så allt har liksom stannat av. Den gråbruna färgskalan håller i sig, men nu får det sätta fart och bli mer grönt!! Hammocken är redo för sommarens eftermiddagssol och de limegröna dynorna får lysa upp den annars så trista färgskalan.

Månadens tillskott i Ovala Rabatten är en Magnolia ´Susan´. Det är krukan som står i mitten på bilden/i rabatten. Där ska ´Susan´ få trona med sina majestätiska rosa blommor så småningom.

Krukan till höger är en övervintrad Jätteverbena. Den ser ut att leva, och det ska bli spännande att se om det blir så där härliga, lila ”flygande” blommor framemot sensommaren/hösten som svävar över de andra blommorna.

IMG_0313

Det var strålande sol i dag och det gamla äppelträdet kom med som ett mystiskt spretigt skuggmönster över den västra delen av rabatten.

sign2.png

 

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården, Månadsbilder och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s