Syrenbersån

Syrenbersån har blivit middagsplats. Där är det skön kvällssol och jag har flyttat dit grillen. Än så länge är det en väldigt gles syrenberså, dels för att det inte har slagit ut några blad än den här kalla våren, och dels för att den inte har hunnit tätna i den undre delen sen min kapning förra säsongen. Efter blomningen i år ska syrenerna kapas ännu en bit för att få en tät och fin syrenberså om några år. Det har tätnat på en del underifrån, men mycket återstår innan den har återhämtat sig helt.

Ett runt, fiffigt, vitt ”pick-nick-bord” är årets nyinköp. Bordet kommer från Krontorpsboden i Mariestad. Det krävde sin kvinna att få ihop bordet, kan jag utan att överdriva säga. IKEA har otroligt bra hopsättningsbeskrivningar, nästan lite väl detaljerade ibland, men man inser ju hur bra de är när man ska följa en instruktion som inte är för vanliga människor! Dessutom funkade inte ”nyckeln” som var medskickad. Men jag fick ihop det till slut. Jag har ju ”svart bälte” i IKEA-möbel-montering, så jag har ju provat på det mesta.

Parasollet, parasollfoten och grillen har jag sedan tidigare.

Till vänster på översta bilden ser ni de zebrarandiga överdragen till stolsdynorna som jag sydde till april månads ”Monthly Makers”-tema DJUR.

IMG_0345Pick-nick-bordet invigdes i dag med förmiddagskaffe & macka. Det var i svalaste laget, men när solen sken var det ganska behagligt. Det var iaf inte snö, som det har varit i vissa delar av Sverige i dag.IMG_0347

sign2.png

 

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Syrenbersån

  1. Pingback: Fredagsblomman – Syrén |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s