Så var det (nästan) klart!

Jippie!
Nu är alla frön, potatisen och (nästan) alla förkultiverade plantor på plats i köksträdgården.

Det återstår fortfarande en del sommarblommor till Ovala Rabatten och mejram och grekisk oregano till Örtagården, som ska planteras. De står på lut i ”Gästis” och vill gärna komma ut nu. Majsen väntar jag också med ett tag med att plantera ut. De är ju så köldkänsliga, så det vågar jag inte riktigt än, trots att det plötsligt är sommarvärme. Järnnätterna i juni är förrädiska. Vi får hoppas att det var järnnätterna i början av maj som var just järnnätterna.

IMG_0497

Sommarblommorna jag väntar på är Linnétagetes, Kryddtagetes, mörka stockrosor, vit blåklocka, blåklint, vallmo, vit gurkört, sommarnunneört, Kantlobelia, krasse, brun fingerborgsblomma, luktärt, rosenskära, solros och vanlig, ljusgul, tagetes. De flesta sommarblommor ska till Ovala Rabatten, men några ska till krukorna vid Örtagården, stockrosrabatten (ny för i år) alldeles invid torpet och till Köksträdgården.

Några sommarblommor, bla ringblommor (egna frön), har jag sått direkt i krukorna vid Örtagården och de kommer så sakteliga de också.

Vill du veta mer i detalj vad och när jag förkultiverar, omskolar, planterar och/eller direktplanterar har jag listat allt under fliken Sådder 2017, som du hittar längst till höger, direkt under top-bilden. Ett himla jobb, men man har stor nytta av det, om inte annat så till nästa år. Jag antecknar en del misslyckanden också nämligen!! Bäst nytta har jag av den plan som jag gör upp med alla grödorna inritade i pallkragarna för att följa en 4-årig växtföljd så gott det går.

sign2.png

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården, Köksträdgården och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s