Välkommen till Evatorp

Det gamla Välkommen-arrangemanget är rivet och ”mjölkpallen” ligger borta i ”fulhörnan”.

Ända sen jag blev bestulen på de två betongkrukorna, marshallhållaren och en zinkbalja som stod och hälsade välkommen till Evatorp, har jag velat ta bort ”mjölkpallen”, men inte kunnat bestämma mig för vad jag ska ha i stället.

IMG_20151001_070140

I mellantiden har jag haft ett arrangemang med en trädgårdsdekoration från uteplatsen i Gullspång. Inte var det vackert, men det var iaf nå´t som hälsade välkommen.

IMG_8226

När ”mjölkpallen” började bli ännu mer sned så beslöt jag mig för att riva hela rasket och ta bort dekorationen (eller vad man nu ska kalla det?)

De två trätunnorna passade perfekt på ett nytt ställe, invid knuten på torpet. En av funkiorna hade klarat sig. I den mindre planterades en cool-clover trifolium(Blomsterlandet). Två daggkåpor (från ett annat ställe på tomten) fick plats, men det finns plats för mer. Sommarblommor (Lobelia) blir det troligen.

IMG_0594

Undrar hur den ”coola” klövern kommer att bli?

IMG_0587

Lutar mest åt Jessica eller Josephine, men jag hoppas på mer rött.

(Bilderna ovan från cool-clovers hemsida)

Nu återstår den STORA frågan, vad ska jag ha i stället som hälsar välkommen?
Ska jag ha nå´t över huvud taget?

Tills vidare får den gamla skrotcykeln extraknäcka som Välkommen-skylt-hållare.

IMG_0593

Har ni några förslag, så tipsa mig, snälla!!

Mitt eget tips/förslag är en betong-ring med växter som speglar årstidens växlingar, de olika högtiderna (typ jul, påsk) eller perenner, lökväxter och sommarblommor. En betongring kan man väl iaf inte bli bestulen på, eller?

sign2.png

 

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Välkommen till Evatorp

 1. Ylva skriver:

  Så trist att mjölkpallen försvann och tristast av allt att man blir
  bli bestulen😡 Fy… Jag gillar cykeln med sin välkommen skylt😍
  Håller tummarna att ingen tar den med sig🍀 Det blir så fint på Eva
  torp vilket super jobb du gjort. Grattis!!!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s