Snart är värsta maskrosperioden över

Maskrosperioden är kort och intensiv i maj-juni. Snart är det över!

Jag har givit upp kampen mot maskrosorna i gräsmattan. Det enda jag gör är att ta bort alla blommor, helst innan de har slagit ut. Då ser det åtminstone ”städat” ut på gräsmattan och det blir i alla fall inte fler maskrosplantor. Nu har jag inga grannar som eventuellt kan reta sig på att det finns maskrosor på granntomten, utan det är mest för min egen skull. Maskrosplantorna som kommer upp i Ovala Rabatten, Örtagården, Köksträdgården och bland Bär- & frukt-träden/buskarna gräver jag upp med spade.

Om det är sant eller inte vet jag inte, men jag har hört att maskrosorna inte alls gillar att man ”knycker” deras blommor och till slut ger upp. F-n tro´t!!

Men jag fick mig en tankeställare när jag såg det här i mitten av maj någon gång:

20170516_115642Fjärilsmat!

Därför sparades det ett område, där jag inte ryckte bort maskrosblommorna. Allt för de små livens skull. Jag såg även humlor som ”kalasade” på maskrosorna.

Som sagt, snart är den värsta maskrosperioden över och jag kan börja göda gräsmattan för att försöka få bort lite av all mossa. Jag har MASSOR med mossa i gräsmattan. Så nu börjar tillverkningen av nässelvatten. Jag häller även ut ”kiss-vatten”, om det inte behövs någon mer gödning i Köksträdgården just då.

sign2.png

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Snart är värsta maskrosperioden över

  1. Så fint att du tänker på insekterna. De har säkerligen haft en tuffare vår än vanligt och därmed även småfåglarna. Maskrosor är helt klart snyggast på håll!
    Allt gott
    /Anette

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s