Eld & vatten – viktiga element i trädgården

 

Nu när jag hade fixat elementet ELD, med en eldningsplats i trädgården (som jag skrev om här), var det dags för nästa element; VATTEN.

Så här på Svenska Flaggans Dag/Sveriges Nationaldag letade jag reda på min solcellsstyrda pump till den lilla vattenfontän jag hade när jag bodde i radhuset i Täby, och även i Nöbbele/Växjö. Först mest för att kolla om den fortfarande fungerade.
Och det gjorde den! Då blev jag inspirerad att få till ett nytt vattenblänk på Evatorp.

20170606_152447

Jag har saknat ett vattenblänk på Evatorp och jag har även saknat ljudet av rinnande/porlande vatten. Att fixa en damm är ju ett jättejobb, och dammen ska ju dessutom skötas. Inte riktigt min grej, iaf inte just nu.

Som vanligt såg jag mig om bland mina grejer, som jag redan hade, efter ett lämpligt, vattentätt kärl att göra i ordning ett nytt vattenblänk i. En plastbytta (en sån där med ”handtag”) och en stor terrakottakruka fick bli min nya, lilla damm/mitt nya, lilla vattenblänk, tillsammans med den solcellsstyrda pumpen som driver fontänen. Pumpen står på en upp-och-nervänd konservburk.

Med några vita dekorstenar, blev det riktigt fint till slut och nu hörs ett litet, litet plaskande ljud när jag sitter på altanen på södra sidan om torpet. När solen skiner, vill säga. Så fort solen går i moln slutar fontänen att fungera. Det finns pumpar med batteri som man kan ladda med hjälp av solen. Då kan man få en kontinuerlig drift på fontänen. Min pump är en av de enklare från Solsmart, inköpt 2011.

20170606_154430

Lite mer piff kanske!?
sign2.png

 

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Eld & vatten – viktiga element i trädgården

 1. Anja C. Hill skriver:

  Alla andra element har jag kontinuerligt men eld är har jag bara då och då i form av stearinljus eller oljelampor. Men, visst har jag murad utegrill med möjlighet att elda bara för lyst.
  Solceller har sina brister. Hos oss i synnerhet är soltimmarna blygsamma jämfört med t. ex. Östkusten.
  Ha det gott i ditt paradis!
  /Anja

  Gillad av 1 person

  • Eva Linnea skriver:

   Vad roligt att du kunde kommentera nu!
   Jag har så mycket ”skrot” i skogen som jag vill elda upp och dessutom tycker jag om att elda. Det känns så genuint på nå´t sätt.
   Jord, trä och metall har vi odlare mycket av, men jag har saknat vattenelementet i en annan form än regnvatten i tunnor, vattenkannor, hinkar och alla andra kärl jag har kunnat uppbringa.
   Ha det gott Anja! Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s