Renovering av syrenberså pågår

Det blev inte många klasar med de väldoftande blommorna i syrenbersån i år, så jag tog tag i renoveringen av den redan nu. Jag började lite smått redan förra året, men nu blir det en rejäl uppdatering.

De tjockaste stammarna är kapade så långt ner som möjligt, alla rotskott inom ”gränsen” är bevarade, de mer finlemmade stammarna är kapade ca 70 cm ovan mark, det är ordentligt rensat mellan stammarna och skotten som är kvar, vissa hål är igenplanterade med uppdragna rotskott och det är påfyllt med lite ny jord.

IMG_0653

Bersån är rund, men i två delar, så att det blir som två ”ingångar”. Den södra delen (vänster bild nedan) är betydligt bättre bevarad och dessutom rensade jag mellan stammarna på den delen förra året, så den kanske har återhämtat sig lite grann redan. Den norra delen (höger bild nedan) ser betydligt sämre ut, men det är massor med rotskott, så jag har förhoppningar om att den delen också ska repa sig.

Så här såg det ut i bersån i juli 2016, när jag hade klippt ner den till ca 2 m:
bersånSå här såg bersån ut i början av maj i år, när jag precis hade köpt det runda, vita ”pick-nick”-bordet:
IMG_0345

Det hinner hända en hel del på en dryg månad!

Det ska på mer jord och sen ska jag täcka med ensilage, så det blir ordentligt gödslat och ogräsbefriat till nästa års ENORMA 😉 blomning och väldoft. Det ser jag fram emot redan!

sign2.png

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s