Björnbär – finns det något taggigare?

Trots att björnbär har världsrekord i taggighet, vill jag ha björnbär i ”Frukt & Bär”-avdelningen i Köksträdgården. Och nu är det på gång!

Fådda växter är ju bäst, som ni vet, och de här björnbären har jag fått av min dotter med familj, från trädgården i deras nya hem i Sverige. Jag tog helt enkelt och klippte av två långa grenar, med många tvärgrenar, och planterade grenarna som de var, på ”längsen” alltså.

Men först måste planteringsplatsen förberedas. Jag gräver inte, utan gör upphöjda bäddar, när jag planterar nytt. Spar mycket kraft!!

Jag har haft gamla tegelpannor liggandes på marken för att hålla undan den värsta växtligheten på planteringsplatsen. Det växer mycket ormbunkar här och här omkring.
IMG_0692Bort med tegelpannorna och på med ett TJOCKT lager tidningar, reklamblad och annat papper. Vattna, vattna, vattna ……..
IMG_0700
Sen på med ett lager jord ovanpå tidningarna.

Till sist lades de taggiga grenarna på och de täcktes med ytterligare ett lager jord ovanpå.
Vattna, vattna, vattna ……..

”Byggnaden” bakom Björnbärs-snåret är car-porten. På den ska jag sätta upp armerings-matta (2 x 2,5 m) som stöd för björnbären. Fungerar det här, ska den bli en lika lång plantering med björnbär till, så det blir rabatt längs hela car-porten. Förhoppningsvis kommer det att bli som en ”vägg” av björnbär så småningom.

Jag hoppas på björnbär i yoghurten redan till nästa år!sign2.png

Detta inlägg publicerades i Frukt & Bär, Köksträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Björnbär – finns det något taggigare?

  1. Bra sätt att bygga nya rabatter på, även om det inte riktigt gör sig själv det heller. Hoppas skotten tar sig. Jag önskar mig också björnbär som jag tänkt mig mot ett plank som ännu ej är byggt.
    Önskar fin midsommar
    /Anette

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s