Gör något du aldrig gjort förut!

Det är temat för ”Monthly Makers” skapar-utmaning i juli.
Värd för utmaningen i juli är Julia, med bloggen theglassberg.

Vad har jag aldrig skapat förut?
Vilken teknik har jag aldrig använt?
Vad har jag aldrig skapat i för material?
Vad har jag aldrig använt för verktyg?
I vilka sammanhang har jag aldrig skapat?

Jag tror att jag har skapat något i, eller något av, de flesta material; trä, tyg, garn, papper, snören, betong, lera, gips, glas, växter, sly ……………

Men jag har ALDRIG borrat i metall!

I min verktygslåda finns bl.a. en skruvdragare och en kombinations-uppsättning borrar för trä, betong och metall. Borrarna för trä och betong är välanvända, men de som man kan ha till metall var helt oanvända. Alltså blev utmaningen att borra i metall!

IMG_1090

Vad kan man skapa med att borra i metall?

Jo, marschallhållare av gamla konservburkar som jag har samlat på mig och låtit ligga ute för att rosta sig till en fin patina. När jag sökte efter instruktioner till dessa skapelser, hittade jag bara beskrivningar på hur man spikar hål i konservburkarna. Man skulle frysa in burkarna med vatten, så de inte blev buckliga när man spikade. Jisses, vad jobbigt, ingenting för mig! Jag tog till borrmaskinen i stället. Förresten så vet jag inte hur jag skulle få plats med de här stora konservburkarna i frysen.

Första burken blev en test. Testen gick bra och gav ”blodad tand” för att fortsätta och göra fler marschallhållare.

IMG_1087

Eftersom jag har sammanlagt 6 större konservburkar som rostat fortsatte jag och skapade på fri hand olika mönster och figurer.

IMG_1064

IMG_1103
Så här blev det till slut när alla 6 konservburkarna hade blivit hålborrade.
IMG_1118

Syns det att marschallen är tänd?
IMG_1119

Nu inväntas höstens mörker så att marschallhållarna kan visa sig från sin bästa sida.

Tack för den här månadens utmaning Julia!
19732367_1920627888195063_8854471692164602468_n

sign2
PS Jag kom på att jag ALDRIG har knypplat heller! DS

Detta inlägg publicerades i Ekosofi, Hus & Hem och märktes , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Gör något du aldrig gjort förut!

 1. juliaglasberg skriver:

  Den rostiga färgen är så snygg 😀 och vilka fina marschallhållare du gjort, ser framför mej hur mysigt det kommer bli i höstmörkret!

  Gilla

 2. Alicia Sivert skriver:

  Åh vad fint! Jag har provat något liknande, men med hammare och spik på ännu silvergrå burkar. Tycker din version blev myyycket snyggare! Kommer lysa som en vacker stjärnnatt ute hos dig när mörkret faller 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Jessica skriver:

  Wow så vackert det blev!!

  Gilla

 4. Linnéa skriver:

  Gud vad snyggt!

  Gillad av 1 person

 5. Pingback: Alla helgons dag |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s