Prydnadspumpa

För två år sen köpte jag en påse frön till Prydnadsdpumpa, vid ett av mina besök i Tyskland. Det blev inte av att jag sådde dem förra året, och jag hade inga större förhoppningar om att dessa gamla fröna skulle lyckas att gro.

Men tji fick jag!

Jag klämde ner nästan alla frön i påsen (kanske 15 st) i en och samma pallkrage eftersom jag inte trodde att så många skulle gro. Ca 10 frön grodde. Det blev ju ganska trångt, men det är bara att förse plantorna med mycket vatten och gödsel och de ser ut att stortrivas.

De växer över alla breddar och har stuckit iväg både uppåt och nedåt, precis som pumpor brukar göra, och har börjat blomma. Efter vissa blommor har det börjat utvecklas frukter.

IMG_1273

De ska bli skoj att se om det blir lika fantasifulla frukter som på fröpåsen!

sign2

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s