Gamla och nygamla dörrar

Det är mycke´ dörr på gång här på Evatorp just nu. Närmare bestämt fem stycken.

Dörrarna på torpet (2 st) och dörren in till Gästis (1 st) har fått samma fina gråa kulör som den nya dörren (1 dubbeldörr) på uthuset. Den 5:e dörren är den gamla dörren till uthuset, som ska få komma till heders igen.

Framdörren på torpet

Dörren på ”Gästis”.
20170806_174651.jpg

Den grå färgen är en linoljefärg från Ekologiska Byggvaruhuset i Trosa. Nackdelen med linoljefärg är att den torkar så långsamt, men vem har bråttom? Inte jag!

Förutom de tre nygamla dörrarna, som sitter på torpet och på Gästis, och den nya dubbeldörren på uthuset, så finns även en av de gamla dörrarna till uthuset sparad.

20170809_081558

Min tanke var att ta vara på ”gångjärnen” och handtaget och elda upp resten, men nu har jag kommit på andra tankar. Den gamla dörren ska få komma till heders igen och bli en avskärmning för den nya utomhusduschen.

20170809_081602_LI

Den solcellsuppvärmda duschen står kvar på altanen än så länge, men till nästa år ska den flytta ut till en trädgårdsplatta (50 x 50 cm) och stå bakom den här dörr-väggen.

Dusch-dörren ska sättas på två stöd förankrade i betong. så att den kommer upp från marken. Den står bara provisoriskt stöttad nu för att se om det över huvud taget skulle vara acceptabelt att ha en dörr sas stående mitt ute på gräsmattan.

IMG_1378

Visserligen är det väl bara herr Zalmiak och rådjuren som kan se mig när jag duschar, men det känns bättre med en avskärmning, iaf ut mot skogsvägen. Man vet ju aldrig, det har dykt upp skogsbönder i bilar, i traktorer, på moppar och i timmerbilar förr!

20170809_081615

Om inte annat så är det ju en skojig grej, eller hur!?
sign2Skriv en kommentar och gradera idén på en ”tokighets–skala”
från 1 (helt ok) till 10 (helt tokig)!

Detta inlägg publicerades i Ekosofi och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s